Inspectoratul Şcolar Ialomiţa – alt proiect pe bani grei

Din sursa autorizată să informeze publicul despre „măreţele realizări” marca PNL, titrăm astăzi „după dictare” (sperând că veţi înţelege şi dincolo de aparenţe) despre încă o mostră din aşa-numitele „Stagii… The post Inspectoratul Şcolar Ialomiţa – alt proiect pe bani grei appeared first on Ziarul Știrea.

Inspectoratul Şcolar Ialomiţa – alt proiect pe bani grei

Din sursa autorizată să informeze publicul despre „măreţele realizări” marca PNL, titrăm astăzi „după dictare” (sperând că veţi înţelege şi dincolo de aparenţe) despre încă o mostră din aşa-numitele „Stagii de practică pentru elevii din învățământul profesional și tehnic Ialomița”. Şi titrăm, deoarece ISJ Ialomița se laudă că „În ciuda crizei sanitare cauzate de virusul SARS-COV-2, a luat măsuri speciale pentru derularea stagiilor de practică într-un mediu de lucru real pentru 181 de elevi din învățământul tehnic și professional și jud. Ialomița”.

Şi, cică, profitând de faptul că agenții economici parteneri de practică își continuă activitatea în condiții speciale de protecție sanitară, ISJ Ialomița, în parteneriat cu Asociația ARTE 21 – Poveștile lumii și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională – Ialomița, a început în data de 4 noiembrie 2020 proiectul „TehniCOOL 2 – Îmbunătățirea accesului la activități de învățare în mediul de muncă real pentru elevii învățământului profesional și tehnic din județul Ialomița, ID 131144” co-finanțat din FSE prin POCU 2014-2020.

Proiectul se implementează timp de 2 ani (04.11.2020-03.11.2022) în beneficiul a 181 de elevi care urmează cursurile în 6 unităţi IPT din Ialomita: Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” Fetesti, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Fetești, Liceul Tehnologic ”Sfânta Ecaterina” Urziceni, Școala Profesională Bordușani, Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Slobozia.

Sunteţi curioşi să aflaţi câţi bani mai „toacă” Inspectoratul Şcolar, şi de această dată, pentru aşa-zise CURSURI DE PRACTICĂ. Vă vine sau nu să credeţi, suma este şi de această dată una extraordinar de mare. Fix 2.375.132,92 lei au pe mână „băieţii deştepţi” din conducerea IŞJ Ialomiţa, secondaţi de băieţii „jmecheri” cu firme „abonate” la astfel de „operaţiuni” care nu şi-au demonstrat necesitatea, eficienţa.

Deci, peste 23 de MILIARDE lei vechi.

Douăzeci şi trei de MILIARDE. Bani, nu glumă!

Din porcoiul de bani, mai mult de 20 de MILIARDE lei vechi provin din finanțare nerambursabilă din fonduri europene (FSE).

Ce urmăreşte această cheltuială care survine după alte atâtea şi-atâtea neştiute cheltuieli făcute ca „variaţiuni pe aceeaşi temă” a pseudo-CURSURI/PRACTICĂ DE PREGĂTIRE PROFESIONALĂ? Obiectivul general (scopul) proiectului, cică, constă în „creșterea cu 181 a numărului de elevi din învățământul tehnic și profesional din județul Ialomița care participă la programe de învățare la un potențial loc de muncă și facilitarea angajării pentru 39 de absolvenți participanți la proiect cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.”

Şi, cică, proiectul va include minim un an școlar complet, şi „se va desfășura și pe perioada verii deoarece elevii pot intra în programele de internship și traineeship. La finalul proiectului, 134 de elevi vor finaliza studiile cu un examen de calificare, 19 elevi vor continua studiile, 39 persoane din GT își vor găsi un loc de muncă. Grupul țintă va fi implicat în toate activitățile proiectului, fie direct fie indirect ca beneficiari ai rezultatelor obținute. Activitățile tehnice A1, A2, A3 si A4 sunt activități de lucru directe cu GT (A1 – organizarea si desfășurarea stagiilor de practică, A2 – consilierea și orientarea în carieră a GT, A3 – înregistrarea GT în sistemul de informare coordonată și participarea la întâlniri cu parteneri economici care au menirea de a-i inspira în carieră, A4 – participarea GT la activități de internship și traineeship, precum și la activități de voluntariat)”.

Să mai reţineţi că şefa Inspectoratului Şcolar, doamna Steluța-Iuliana MITREA, este manager de proiect. Nu de alta, dar poate, cu ocazia următoarelor alegeri, să aveţi toate datele problemei, atunci când veţi dori să aflaţi răspunsuri la întrebări de genul: cine „a fost la butoane” în perioada în care se făceau astfel de „treburi” cu iz de-a dreptul pestilenţial…?

 

 

 

The post Inspectoratul Şcolar Ialomiţa – alt proiect pe bani grei appeared first on Ziarul Știrea.