INSP: Vom ajunge la peste 15.000 de cazuri COVID zilnic, dacă nu ne vaccinăm

Adriana Pistol, reprezentanta Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), a declarat sâmbătă, 18 septembrie, într-o conferință de presă, că „undeva, la sfârșitul lunii octombrie, vom depăși 15.000 de cazuri pe zi”, dacă oamenii nu se vaccinează și nu vor respecta măsurile sanitare. Referitor la faptul că România a depășit deja 5.000 de cazuri de COVID […]

INSP: Vom ajunge la peste 15.000 de cazuri COVID zilnic, dacă nu ne vaccinăm

Adriana Pistol, reprezentanta Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), a declarat sâmbătă, 18 septembrie, într-o conferință de presă, că „undeva, la sfârșitul lunii octombrie, vom depăși 15.000 de cazuri pe zi”, dacă oamenii nu se vaccinează și nu vor respecta măsurile sanitare.


Referitor la faptul că România a depășit deja 5.000 de cazuri de COVID zilnice, epidemiologul Adriana Pistol a afirmat că „am mai avut și în alte valuri”, dar „este un semnal de alarmă ca măcar în ultimul ceas să ne străduim să ajungem la o acoperire vaccinală măcar de 50%, ca să putem să controlăm această epidemie”.


„Vom ajunge la peste 15.000 de cazuri dacă nu ne vaccinăm. Pentru că, dacă ne menținem într-o acoperire vaccinală insuficientă, este un lucru logic că numărul de cazuri va crește”, a declarat Adriana Pistol, director al Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), într-o conferință de presă transmisă în direct pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență.


Directorul CNSCBT a subliniat că „vom ajunge la astfel de cifre dacă nu respectăm toate măsurile de protecție”.


„Principalele sunt să ne autolimităm mișcarea, mobilitatea, să evităm aglomerațiile sau, dacă suntem în aglomerație, să purtăm mască, chiar dacă suntem pe stradă. Și vom ajunge la astfel de cifre dacă nu respectăm tot ceea ce este prevăzut în legislație. Dacă aceste lucruri nu se vor întâmpla și ne mobilizăm cu toții, după această vacanță veselă, atunci, aceste previziuni nu vor fi atinse”, a încheiat Adriana Pistol, reprezentanta INSP.


România a depășit astăzi pragul de 5.000 de cazuri noi de COVID. Autoritățile au anunțat 5.388 de noi infectări din 52.314 teste, iar 97 de persoane infectate cu virusul au murit în ultimele 24 de ore.