ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE MITROPOLIT NIFON PARTICIPĂ LA ÎNTÂLNIREA ANUALĂ A LIDERILOR RELIGIOȘI CU LIDERII EUROPENI DE LA BRUXELLES

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, participă astăzi, 27 ianuarie 2023, la Bruxelles, în calitate de delegat al Comitetului reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la Întâlnirea anuală la nivel înalt a reprezentaților Bisericilor și organizațiilor religioase cu liderii europeni. Tema întâlnirii din acest […] Articolul ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE MITROPOLIT NIFON PARTICIPĂ LA ÎNTÂLNIREA ANUALĂ A LIDERILOR RELIGIOȘI CU LIDERII EUROPENI DE LA BRUXELLES apare prima dată în DambovitaNews.

ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE MITROPOLIT NIFON PARTICIPĂ LA ÎNTÂLNIREA ANUALĂ A LIDERILOR RELIGIOȘI CU LIDERII EUROPENI DE LA BRUXELLES
Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, participă astăzi, 27 ianuarie 2023, la Bruxelles, în calitate de delegat al Comitetului reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la Întâlnirea anuală la nivel înalt a reprezentaților Bisericilor și organizațiilor religioase cu liderii europeni.
Tema întâlnirii din acest an este „Impactul războiului din Ucraina asupra modului de viață european”, iar în cadrul ei vor fi evaluate, din perspectiva extinderilor viitoare, consecințele migrației și ale azilului asupra politicii Uniunii Europene, urmare mai ales a afluxului de refugiați ucraineni, a crizei energetice globale și a impactului social pe care aceasta din urmă îl are.
Întâlnirea este găzduită de domnul Margaritis Schinas, Vicepreședinte al Comisiei europene, iar la ea participă: domnul Othmar Karas, Prim-vicepreședintele Parlamentului European și domnul Frans van Daele, Delegat special pentru promovarea libertății de Religie sau de credință în afara UE.
Precizez că dialogul cu Bisericile, asociațiile sau comunitățile religioase și organizațiile filozofice și neconfesionale permite un schimb deschis de opinii între instituțiile U.E. și părți importante ale societății europene cu privire la politicile U.E.

Articolul ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE MITROPOLIT NIFON PARTICIPĂ LA ÎNTÂLNIREA ANUALĂ A LIDERILOR RELIGIOȘI CU LIDERII EUROPENI DE LA BRUXELLES apare prima dată în DambovitaNews.