În drum spre Carei, „Ștafeta veteranilor” trece și prin Prahova. Când obosesc, voluntarii repetă ceea ce reprezintă spiritul Invictus: „Să te ridici și să lupți în continuare. Pentru eroii noștri, pentru România!”

„Ștafeta veteranilor Invictus” a ajuns la cea de-a VIII-a ediție. În drumul lor spre Carei, militari, alergători, cicliști, dar și civili, au traversat ieri și astăzi,16 octombrie, și județul Prahova. Voluntarii parcurg aproape 4000 de kilometri pe trei trasee: albastru, galben și roșu, de la Mărășești, Făgăraș și Chișinău, până la Monumentul Ostașului Român din […] Articolul În drum spre Carei, „Ștafeta veteranilor” trece și prin Prahova. Când obosesc, voluntarii repetă ceea ce reprezintă spiritul Invictus: „Să te ridici și să lupți în continuare. Pentru eroii noștri, pentru România!” apare prima dată în Observatorul Prahovean.

În drum spre Carei, „Ștafeta veteranilor” trece și prin Prahova. Când obosesc, voluntarii repetă ceea ce reprezintă spiritul Invictus: „Să te ridici și să lupți în continuare. Pentru eroii noștri, pentru România!”

„Ștafeta veteranilor Invictus” a ajuns la cea de-a VIII-a ediție. În drumul lor spre Carei, militari, alergători, cicliști, dar și civili, au traversat ieri și astăzi,16 octombrie, și județul Prahova. Voluntarii parcurg aproape 4000 de kilometri pe trei trasee: albastru, galben și roșu, de la Mărășești, Făgăraș și Chișinău, până la Monumentul Ostașului Român din Carei. Acolo, Ștafeta își va împlini misiunea și va prezenta onorul, în mod simbolic, tuturor celor care s-au jertfit pentru România.

Zecile de participanți care traversează inclusiv Prahova poartă în alergare Drapelul Național, din respect pentru veteranii de război care încă rostesc povestea sacrificiului suprem, cât și pentru cei plecați dintre noi, a căror lecție de patriotism stă scrisă în inima fiecăruia.

Ștafetei purtată de militari ai Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmisegetuza” din Brașov, pe traseul Azuga -Sinaia -Comarnic-Breaza, i s-au alăturat și tineri de la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”. După încă o oprire la Câmpina, la Monumentul Eroilor Reîntregirii Neamului și alta la statuia domnitorului Mihai Viteazu din Ploiești, astăzi, șapte militari ai Batalionului 22 Transport „Dâmbovița”, subordonat comandamentului Bazei 2 Logistică „Valahia”  continuă traseul galben, purtând ștafeta de la Ploiești către  Dâmbovița, mai exact Târgoviște.

Toate cele trei trasee, roșu, galben și albastru, se reunesc pe 25 octombrie, la Carei, de Ziua Armatei Române.

sursa foto – facebook Invictus

 

Articolul În drum spre Carei, „Ștafeta veteranilor” trece și prin Prahova. Când obosesc, voluntarii repetă ceea ce reprezintă spiritul Invictus: „Să te ridici și să lupți în continuare. Pentru eroii noștri, pentru România!” apare prima dată în Observatorul Prahovean.