În ce mod inedit și-a cerut Mircea Diaconu soția în căsătorie și cum a fost la nunta lor: „Peste o lună eram căsătoriți. Nu avem decât o singură fotografie” / EXCLUSIV

Mircea Diaconu și soția lui, Diana Lupescu, formează unul dintre cele mai longevive cupluri de la noi. Sunt împreună de aproape jumătate de secol și continuă să-și împărtășească aceleași sentimente frumoase de iubire la fel ca-n prima zi în care s-au cunoscut. Într-un interviu emoționant pentru Revista Viva!, îndrăgitul actor ne-a povestit cum a cerut-o […]

În ce mod inedit și-a cerut Mircea Diaconu soția în căsătorie și cum a fost la nunta lor: „Peste o lună eram căsătoriți. Nu avem decât o singură fotografie” / EXCLUSIV

Mircea Diaconu și soția lui, Diana Lupescu, formează unul dintre cele mai longevive cupluri de la noi. Sunt împreună de aproape jumătate de secol și continuă să-și împărtășească aceleași sentimente frumoase de iubire la fel ca-n prima zi în care s-au cunoscut. Într-un interviu emoționant pentru Revista Viva!, îndrăgitul actor ne-a povestit cum a cerut-o în căsătorie, dar și cum a fost la nunta lor.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Sunteți unul dintre privilegiații sorții… Dvs. și Diana Lupescu sunteți împreună de 43 de ani. Care este secretul unei căsnicii atât de longevive?

Păi, vedeți? Lucrurile acestea te definesc pe tine ca om. Până la urmă, e un legământ. Te iei de mână cu cineva și te duci la biserică, și în fața statului, și în fața lui Dumnezeu. E un jurământ. Ea se numește căsnicie. Căsnicie înseamnă și bune, și rele, și grele, și ușoare. Toate acestea. E îngrozitor să fii singur și să treci peste greu. Când ești în doi, te trage celălalt în sus. Ori tu pe el, ori invers. Despre asta e vorba. Ne ținem unul pe celălalt.

În ce mod inedit și-a cerut Mircea Diaconu soția în căsătorie și cum a fost la nunta lor: „Peste o lună eram căsătoriți. Nu avem decât o singură fotografie” / EXCLUSIVÎn ce mod inedit și-a cerut Mircea Diaconu soția în căsătorie și cum a fost la nunta lor: „Peste o lună eram căsătoriți. Nu avem decât o singură fotografie” / EXCLUSIV

După aceea, apar copiii. Ei nu se cresc singuri. Au nevoie de câte doi părinți. Așa sunt natura, umanitatea, universul, credința, lucrurile acestea sunt importante. Nu te poți juca cu ele. De aceea spun, așa trebuie să trăiești. Ca să poți cere cuiva sau propune cuiva, sugera să fie serios, să se poată miza pe el, trebuie tu însuți să faci așa.

Citește și: Mircea Diaconu s-a retras la țară. Care e motivul: „Părinții nu mai sunt, dar și eu și fratele meu am hotărât să ținem mai departe gospodăria” / EXCLUSIV

Citește și: Cum a reușit Mircea Diaconu, în tinerețe, să facă și teatru, și film, în paralel: „M-am îngrozit. Eu trebuia să lipsesc de la repetiții nu o săptămână, ci tot filmul” / EXCLUSIV

Citește și: Mădălin Ionescu a slăbit 12 kilograme în 3 luni. Cum arată acum și ce dietă a ținut: „Am făcut foamea…”

Citește și: Andreea Bălan s-a filmat în ipostaze tandre cu Victor Șuiu, un model masculin stabilit în Dubai: ”Te-ai potrivi cu el mult mai bine decât cu Jador…”

În ce mod inedit și-a cerut Mircea Diaconu soția în căsătorie și cum a fost la nunta lor

Când v-ați cunoscut și v-ați îndrăgostit, Diana Lupescu era considerată cea mai frumoasă femeie din România. Cum ați cucerit-o? Cum ați cerut-o de soție?

Și astăzi este. Cred că am surprins-o, că așa sunt eu. Și pe mine mă surprind câteodată, pentru că nu s-a întâmplat, tipic, nimic. A venit de la sine, fără să am un gând concret în cap. Am vrut să beau o cafea cu ea și m-am dus la Bacău și i-am cerut o cafea. Eu nu beau cafea, dar era un pretext până la urmă. Am simțit nevoia să mă apropii de ea, am vorbit amândoi și apoi am întrebat-o brusc, în timp ce beam cafeaua: „Ce părere ai dacă te-aș cere de soție?“.

Nu s-a gândit mult, aproape deloc, și a acceptat. Nu am cucerit-o, am surprins-o, iar peste o lună eram căsătoriți. Ea fiind la Bacău, eu la București, m-am dus doar cât să facem verighetele. Nu a existat înainte și după. La noi nu a existat decât după.

Nu v-ați temut de un refuz?

Eu am întrebat și ea a răspuns. Dacă refuza, nu era nicio problemă. Mi s-a părut că e omul în care pot să am încredere, căruia pot să mă las total, cu tot ce sunt și pot.

„Nuntă cu bucluc, dar frumoasă și de neuitat”

Și nunta cum a fost?

Nunta înseamnă încă patru pagini de povestit. Nunta e fabuloasă. Aceea trebuie să o scriu eu. E ceva de nu se poate. Firește că la mine în sat a fost. Nuntă cu bucluc, dar frumoasă și de neuitat, de la care nu avem decât o singură fotografie. Pentru că s-au făcut foarte multe poze, un coleg, un actor celebru, a făcut și nu a ieșit niciuna. Pe vremea aceea, ca să avem poze color, luam de la Buftea peliculă de film pentru 40 de imagini. Nu au ieșit, s-au voalat. Un unchi al Dianei i-a făcut o poză dintr-un colț, doar aceea a rămas. Nu contează. Nu pozele trebuie să rămână. Căsnicia trebuie să rămână.

Soția dvs. a ales să stea departe acum de viața publică. De ce?

Nu a ales, dar nu o interesează acum. Posibil să înceapă să facă regie din nou. Are niște proiecte și lucrează la ele. A fost și pandemia și am stat închiși o perioadă, care mai de care.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE MAI! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

Sursă foto: PR, Arhivă VIVA!