În atenția doamnei ministru ”Pepsiglas”, raport Unicef: ”Una din patru școli românești nu deține dotările minime necesare pentru spălatul mâinilor”

Purtați mască și spălați-vă pe mâini! …dacă aveți cu ce. La dat sfaturi suntem cei mai buni. Ne pricepem sau nu, cunoaștem realitățile sau nu, un sfat tot putem da. Excelează în frecvența sfaturilor onorabilele autorități, care știu două și bune: masca și spălatul. Măștile gratuite pentru nevoiași nu au ajuns. Poate o sa mai […] Articolul În atenția doamnei ministru ”Pepsiglas”, raport Unicef: ”Una din patru școli românești nu deține dotările minime necesare pentru spălatul mâinilor” apare prima dată în Observatorul Prahovean.

În atenția doamnei ministru ”Pepsiglas”, raport Unicef: ”Una din patru școli românești nu deține dotările minime necesare pentru spălatul mâinilor”

Purtați mască și spălați-vă pe mâini! …dacă aveți cu ce.

La dat sfaturi suntem cei mai buni. Ne pricepem sau nu, cunoaștem realitățile sau nu, un sfat tot putem da.

Excelează în frecvența sfaturilor onorabilele autorități, care știu două și bune: masca și spălatul. Măștile gratuite pentru nevoiași nu au ajuns. Poate o sa mai avem vreo pandemie, așa că nu strică să avem acolo, pe stoc. Acum… suntem pe cont propriu, toți, cu sau fără posibilitatea de a mai da bani și pe măști.

În privința spălatului pe mâini, UNICEF le dă în cap autorităților cu o statistică de care nu eram străin, că doar aici trăim, doar că trebuie să vină un organism internațional și să oficializeze mizeria în care ne scăldăm.

Programul comun de monitorizare (PCM) al OMS și UNICEF relevă faptul că, în 2019, 28% dintre școlile din România nu aveau acces la dotări de bază care să permită spălarea mâinilor cu apă și săpun, o condiție esențială pentru funcționarea în siguranță a școlilor în contextul pandemiei de COVID-19.

Nu aveau multe dintre școlile noastre nici autorizații care să certifice că sunt sigure în cazul unui incendiu.

O altă constatare a raportului este faptul că doar 72% dintre școlile din România aveau un minim acces la apă potabilă curată și la instalații sanitare de bază. Păi, dacă acasă multora le curge la robinet apă cu rugină sau mâl, de ce ar avea la școală condiții mai bune?

Între timp, blestematul Minister al Educației are un concurs la care cu greu se poate desemna câștigătorul: Cine este cel mai analfabet ministru care s-a perindat prin perimetru? Părea să câștige detașat Liviu Pop ”Genunche” (PSD), a cărui poziție de lider este amenințată serios de Monica Anisie ”Pepsiglas” (PNL).

Liviu Pop este profesor de matematică, în timp ce Monioca Anisie este de (să nu râdeți!)… limba română.

Articolul În atenția doamnei ministru ”Pepsiglas”, raport Unicef: ”Una din patru școli românești nu deține dotările minime necesare pentru spălatul mâinilor” apare prima dată în Observatorul Prahovean.