Imagini publicate de ucraineni, cu ceea ce Moscova a numit „o tentativă nereușită”. Cum a fost atacată cu drone o navă rusească, în Marea Neagră

Forțele ucrainene au publicat imagini cu atacul cu drone marine asupra unei nave rusești de recunoaștere, „Ivan Hurs”, aflată în zona economică exclusivă a Turciei. Moscova a confirmat că a avut loc un incident, însăa spus că „toate ambarcațiunile inamicului au fost distruse” înainte să-și atingă ținta, relatează CNN. Atacul a avut loc miercuri, 24 […]

Imagini publicate de ucraineni, cu ceea ce Moscova a numit „o tentativă nereușită”. Cum a fost atacată cu drone o navă rusească, în Marea Neagră

Forțele ucrainene au publicat imagini cu atacul cu drone marine asupra unei nave rusești de recunoaștere, „Ivan Hurs”, aflată în zona economică exclusivă a Turciei. Moscova a confirmat că a avut loc un incident, însăa spus că „toate ambarcațiunile inamicului au fost distruse” înainte să-și atingă ținta, relatează CNN.

Atacul a avut loc miercuri, 24 mai, iar oficialii ucraineni au făcut publice imaginile o zi mai târziu. Într-o înregistrare se vede momentul în care o dronă ajunge la nava de recunoaștere.

Imaginile au fost publicate de consilierul ministrului ucrainean de interne, Anton Gerashchenko, care susține că una din cele trei drone își atinge ținta.

„Când nava rusească de recunoaştere «Ivan Hurs» a întâlnit o dronă ucraineană. Într-adevăr, o potrivire perfectă”, a notat Ministerul ucrainean al Apărării, în descrierea care însoțește imaginile.

When the russian reconnaissance ship "Ivan Khurs" met a Ukrainian drone.Indeed, a perfect match! pic.twitter.com/mW3clD0vHh— Defense of Ukraine (@DefenceU) May 25, 2023

Ce spune Rusia despre atacul ucrainean


Înainte că Ucraina să publice imaginile, Ministerul rus al Apărării a admis atacul asupra navei „Ivan Hurs”, însă l-a catalogat drept „o tentativă nereușită”.

„Astăzi (n.r. - miercuri, 24 mai), la ora 05.30, ora Moscovei, forţele armate ale Ucrainei au încercat fără succes să atace cu trei bărci rapide fără pilot nava «Ivan Hurs» a Flotei Mării Negre, care asigura securitatea gazoductelor Turk Stream şi Blue Stream, în zona economică exclusivă Turciei”, a transmis Ministerul rus al Apărării, într-un comunicat.

Potrivit Moscovei, „toate ambarcaţiunile inamicului au fost distruse de sistemele de armament ale navei ruseşti la 140 de kilometri nord-est de Strâmtoarea Bosfor”.

Ministerul rus a precizat că nava de spionaj „continuă să îşi îndeplinească misiunile”.