Imagini cu rămășițele „balonului-spion” al Chinei doborât deasupra Oceanului Atlantic

Mai multe fotografii din timpul operațiunii de recuperare a balonului chinezesc doborât sâmbătă, 4 februarie, deasupra Oceanului Atlantic de armata americană, au fost publicate marți, 7 februarie, de Marina SUA, transmite BBC, care preia imaginile. În imaginile publicate de Comandamentul Forțelor Navale americane, pe pagina oficială de Facebook, sunt surprinse resturi mari din balon urcate […]

Imagini cu rămășițele „balonului-spion” al Chinei doborât deasupra Oceanului Atlantic

Mai multe fotografii din timpul operațiunii de recuperare a balonului chinezesc doborât sâmbătă, 4 februarie, deasupra Oceanului Atlantic de armata americană, au fost publicate marți, 7 februarie, de Marina SUA, transmite BBC, care preia imaginile.

În imaginile publicate de Comandamentul Forțelor Navale americane, pe pagina oficială de Facebook, sunt surprinse resturi mari din balon urcate într-o ambarcațiune.

Oficialii precizează în postare că marinarii care au recuperat duminică resturile balonului făceau parte dintr-o echipă de specialiști în dispozitive explozive. Dispozitivul va fi acum examinat pentru a vedea dacă a fost într-adevăr un echipament de spionaj.

Oficialii americani au dezvăluit că balonul chinezesc doborât avea o înălțime de circa 60 de metri - echivalentul unui bloc de 20 de etaje - și cântărea aproximativ o tonă.

Generalul Glen VanHerck, șeful Comandamentului Nord-American de Apărare Aerospațială (NORAD), a declarat luni, 6 februarie, că balonul ar fi putut purta explozibili care „să detoneze și să distrugă” obiectul zburător, potrivit NBC News.

SUA au anunțat joi, 2 februarie, că un balon de supraveghere despre care se credea că este de origine chineză a fost detectat zburând deasupra statului Montana.

China a confirmat că balonul îi aparține, însă a spus în mod repetat că „balonul este pentru uz civil și a intrat în SUA accidental”.