Imagini cu câinele incendiat de minori și salvat de un ONG

Câinele ars de viu de doi copii din Buzău a fost salvat de o asociație pentru protecţia animalelor și dus la veterinar. Și-a revenit, are doar arsuri superficiale și va fi pregătit pentru adopție. Filmul cu animalul incendiat a devenit viral în ultimele zile. Un martor, tot minor, a filmat întâmplarea și a postat-o pe internet. Poliţiştii au deschis un […] Articolul Imagini cu câinele incendiat de minori și salvat de un ONG apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Imagini cu câinele incendiat de minori și salvat de un ONG

Câinele ars de viu de doi copii din Buzău a fost salvat de o asociație pentru protecţia animalelor și dus la veterinar. Și-a revenit, are doar arsuri superficiale și va fi pregătit pentru adopție.

Filmul cu animalul incendiat a devenit viral în ultimele zile. Un martor, tot minor, a filmat întâmplarea și a postat-o pe internet. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru maltratarea animalelor. Între timp, patrupedul este pe mâini bune, pare că se simte bine și încet-încet depășește și șocul psihic.

Marius Chirca, președintele asociației Kola Kariola, a intrat luni seara în direct la Digi24 alături de cățel. „După cum vedeți, e foarte bine, am petrecut mult timp împreună de ieri dimineață, de când l-am preluat și până acum, a devenit ceva mai sociabil. Reacționează bine când mă vede pe mine, pe soția mea, pe medicii de aici din cabinet și ne pregătim pentru adopția de mâine. După cum vedeți, l-am înnoit, are și un ham, dacă îl bag mult în seamă, mă și pupă. I-am pus și un nume, m-am tot gândit: acum se numește Focus, vă dați seama de unde îi provine numele”, a spus Marius Chirca.

El a relatat povestea câinelui și a subliniat că, din păcate, astfel de cazuri de maltratare și schingiuire a animalelor sunt foarte frecvente.

Pe tot parcursul discuției, cățelul Focus a fost liniștit lângă Marius Chirca, a dat din coadă mulțumit, a închis ochii atunci când era mângâiat. În mod evident, cățelul tânjește după afecțiune. „O oră dacă mai stau așa și nu mă mișc, o oră nu se va mișca din poziția asta”, a spus Marius Chirca. „În momentul în care îl bag în seamă, el mă pupă. Aseară, i-am dus mâncare, îmi lingea mâna. Este un semn că se umilește, adică îmi arată să nu-i fac rău. Întâlnesc des la câini comportamentul ăsta, în general la câinii care trec printr-o traumă”, a explicat Marius Chirca. „El geme aici, de plăcere”, a mai spus Marian Chirca, atunci când a vorbit cu câinele și l-a îmbrățișat duios. Iată imaginile:

sursa: digi24.ro

Articolul Imagini cu câinele incendiat de minori și salvat de un ONG apare prima dată în Observatorul Prahovean.