Ialomița: Prefectul județului a cerut vigilență pentru evitarea apariției gripei aviare

Ialomița: Marin Constantin, prefectul de Ialomița, s-a întâlnit miercuri cu medici veterinari, ingineri zootehniști și crescători de păsări. Județul Ialomița este în acest moment în afara zonelor unde este confirmată prezența virusului gripei aviare. Cum afacerile în domeniul creșterilor de păsări pot fi distruse prin apariția unui singur caz în fermele de creștere, autoritățile județene au trecut în revistă măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea influenței aviare pe teritoriul județului. În acest context, miercuri a avut loc la DSVSA (Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor) Ialomița o întâlnire la… Articolul Ialomița: Prefectul județului a cerut vigilență pentru evitarea apariției gripei aviare apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Ialomița: Prefectul județului a cerut vigilență pentru evitarea apariției gripei aviare

Ialomița: Marin Constantin, prefectul de Ialomița, s-a întâlnit miercuri cu medici veterinari, ingineri zootehniști și crescători de păsări.

Județul Ialomița este în acest moment în afara zonelor unde este confirmată prezența virusului gripei aviare.

Cum afacerile în domeniul creșterilor de păsări pot fi distruse prin apariția unui singur caz în fermele de creștere, autoritățile județene au trecut în revistă măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea influenței aviare pe teritoriul județului.

În acest context, miercuri a avut loc la DSVSA (Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor) Ialomița o întâlnire la care au participat medici veterinari, ingineri zootehniști și crescători de păsări din Ialomița.

În contextul apariției focarelor de gripă aviară la nivel european dar și național, ședința a avut drept scop impunerea unor măsuri de siguranță în ferme, dar și avertizarea responsabilior asupra pericolului de răspândire a virusului.

Vă recomand să vă aliniați standardelor de biosecuritate, astfel încât să limitați pe cât posibil intrarea virusului în fermele dumneavoastră. Situația aceasta este una specială, întrucât țara noastră trece prin momente dificile, această suprapunere de mai multe tipuri de crize nu face decât să vă înreguneze desfășurarea activității. Fiți vigilenți și atenți cu afacerile dumneavoastră și respectați toate măsurile de siguranță.”, le-a transmis prefectul Marin Constantin participanților la ședință.

DSVSA Ialomița atrage atenția crescătorilor de păsări că este obligatoriu să respecte măsurile pe care medicii veterinari le comunică iar în cazul nefericit al apariției semnelor de apariție a virusului să fie alertată de urgență instituția.

La nivelul exploatațiilor comerciale sunt obligatorii respectarea cu strictețe a măsurilor de biosecuritate, programul de vaccinare împotriva bolii Newcastle, supravegherea păsărilor domestice sub raportul gripei aviare prin teste serologice pentru subtipurile H5/H7.

În ultimele zile, în trei ferme de creștere curcani de la Codlea, județul Brașov, a fost confirmată prezența virusului gripei aviare. Zeci de mii de curcani au fost euthanasiați și îngropați.

Articolul Ialomița: Prefectul județului a cerut vigilență pentru evitarea apariției gripei aviare apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.