Guvernul propune noi oportunități pentru ocuparea forței de muncă

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a lansat în dezbatere publică Strategia Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (2021-2027), documentul fiind publicat pe site-ul instituției, pentru consultare. ” Îmi… The post Guvernul propune noi oportunități pentru ocuparea forței de muncă appeared first on Ziarul Știrea.

Guvernul propune noi oportunități pentru ocuparea forței de muncă

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a lansat în dezbatere publică Strategia Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (2021-2027), documentul fiind publicat pe site-ul instituției, pentru consultare. ” Îmi doresc ca acest proiect amplu să fie dezbătut cât mai mult și să angajeze inclusiv părerile și propunerile ialomițenilor pentru că această strategie este despre români, despre viitorul lor în piața muncii, despre toți cei care muncesc și pe care îi respect enorm”, atrage atenția, la nivel județean, deputatul liberal, Mihăiță Găină.

Pe lângă faptul că liberalul îi invită pe toți locuitorii județului Ialomița să își publice părerile pe site-ul ministerului, Găină îi îndeamnă pe români să dobândească noi abilități ca să se dezvolte profesional. ”Un accent deosebit se pune pe importanța formării profesionale. Da, este adevărat că și până acum s-a format sau au existat programe de reconversie profesională, dar trebuie să dăm mai multă importanță acestui aspect tocmai în perspectiva evoluțiilor neașteptate, cum este spre exemplu declanșarea acestei pandemii, și care nu trebuie să ne lezeze dreptul la muncă și al câștigării traiului zilnic”, semnalează candidatul PNL pentru un nou mandat de deputat. De asemenea, Mihăiță Găină subliniază necesitatea ca oamenii să se dezvolte profesional, să refuze plafonarea, să câștige mai bine și să avanseze. ”Perioada în care cineva câștigă salariul minim trebuie să fie doar o etapă din cariera sa. Mai important mi se pare să dobândească noi abilități, să se dezvolte, să nu stagneze profesional”, apreciază liberalul, care menționează și faptul că firmele vor veni în sprijinul lucrătorilor lor accesând granturi cu care să își dezvolte programele de pregătire cu lectorii potriviți pentru ceea ce au nevoie. ”Nu știe nimeni mai bine ca un angajator cum și cât să fie pregătită forța de muncă, motiv pentru care Guvernul Orban le oferă aceste oportunități atât angajatorilor, cât și angajaților”, declară Mihăiță Găină.

Telemunca, un avantaj care trebuie exploatat eficient

Strategia Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (2021-2027) a PNL prevede și simplificarea relațiilor de muncă, inclusiv flexibilizarea condițiilor în care oamenii să poată munci. ”PNL susține telemunca. O dată pentru că ne interesează ca oamenii să aleagă, în acord cu angajatorul, locul în care dau cel mai bun randament, dar și pentru că este nevoie să avem o abordare integrată atunci când lucrăm cu o persoană în căutarea unui loc de muncă”, își nuanțează argumentația candidatul PNL pentru un nou mandat de deputat.

Mihăiță Găină devoalează și faptul că în proiectul guvernului se regăsesc o serie de servicii integrate pe care ANOFM să le ofere pentru a fi exploatat la maxim potențialul unui viitor angajat, inițiative de antreprenoriat de economie socială, precum și dinamizarea inspecției muncii. ”Niciodată activitatea de control a inspecției muncii nu va fi populară, dar trebuie să protejăm oamenii de abuzuri. Fac apel cu acest prilej la toți ialomițenii să nu mai accepte să lucreze fără forme legale pentru că, pe moment, se bucură de niște bani munciți, dar vine vârsta pensionării, iar în dreptul lor nu apar contribuții plătite”, avertizează deputatul PNL, Mihăiță Găină.

 

The post Guvernul propune noi oportunități pentru ocuparea forței de muncă appeared first on Ziarul Știrea.