Grup de sportivi buzoieni, atacat cu o motocoasă de un individ băut. S-a întâmplat într-o stațiune de pe Valea Prahovei

O tânără pugilistă din Buzău a fost la un pas să-și piardă brațul drept, după ce a fost atacată cu o motocoasă de un individ beat. Incidentul s-a produs luni seară, în stațiunea Bușteni, la finalul perioadei de cantonament al lotului de box de la Gloria Buzău. Seara, după ora 20.00, un grup de peste […]

Grup de sportivi buzoieni, atacat cu o motocoasă de un individ băut. S-a întâmplat într-o stațiune de pe Valea Prahovei

O tânără pugilistă din Buzău a fost la un pas să-și piardă brațul drept, după ce a fost atacată cu o motocoasă de un individ beat. Incidentul s-a produs luni seară, în stațiunea Bușteni, la finalul perioadei de cantonament al lotului de box de la Gloria Buzău.

Seara, după ora 20.00, un grup de peste 15 băieți și fete, mulți dintre ei minori, componenți ai clubului de box din Buzău, au ieșit la plimbare prin stațiunea Bușteni, la finalul ultimului antrenament înainte de plecarea spre casă.

În timp ce se odihneau pe una dintre băncile din fața magazinului Profi, de grupul sportivilor s-au apropiat trei localnici, toți în stare de ebrietate și cu bidoane de bere în mâini.

Una dintre sportive, Bianca, a reacționat imediat și le-a spus celor trei indivizi să păstreze distanța, deoarece sunt beți. Doi au înțeles, însă cel de-al treilea a pus mâna pe o motocoasă, a pornit-o, și, extrem de furios, a început să dea cu ea în stânga și-n dreapta.

Bianca, cea care-i înfruntase pe cei trei indivizi, s-a luptat cu agresorul timp de câteva minute și a fost rănită la mâna dreaptă de lamele utilajului aflat în funcțiune. În apărarea fetei a mai sărit o colegă, însă intervenția ei s-a încheiat repede pentru că a făcut un atac de panică și a leșinat.

Gestul bărbatului i-a paralizat de frică pe ceilalți colegi și doar intervenția unor adulți care ieșiseră din magazinul Profi a făcut ca scandalul să nu aibă urmări și mai grave. Tot o localnică a efectuat și apelul la 112 pentru a cere ajutorul Poliției și Ambulanței.

Victima, în vârstă de 19 ani, a fost transportată la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, fără a rămâne internată. Bianca mărturisește că s-a gândit în primul rând la siguranța colegilor săi, mulți dintre ei copii de 14, 15 ani.

”Știu că a sărit să mă ajute Nicoleta, o colegă, însă la un moment dat am îmbrâncit-o și pe ea ca să nu fie atinsă de motocositoare. Pe mine mă tăiase deja și la mână, și un pic la spate”, povestește Bianca Lăcătușu, tânăra care i-a ținut piept agresorului.

Potrivit IPJ Prahova, polițiștii au reușit identificarea persoanei, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din orașul Bușteni. Acesta a fost depistat de către patrula de siguranță publică, în proximitatea locului faptei și condus la sediul unității de poliție pentru audieri.

”La data de 19 iulie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Stațiunii Bușteni au fost sesizați prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că în fața unui magazin din stațiune, a izbucnit un conflict, între mai multe persoane. În urma sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au identificat o tânără, în vârstă de 19 ani, care a declarat faptul că, a avut un conflict spontan cu un bărbat, din cauza unui loc pe o bancă din fața unui magazin”, precizează IPJ Prahova.

Bărbatul aflându-se sub influența alcoolului, ar fi pornit o motocoasă și ar fi îndreptat-o către tânără, provocându-i mai multe răni la nivelul brațului drept.

”Polițiștii au reușit identificarea persoanei, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din orașul Bușteni, fiind depistat de către patrula de siguranță publică, în proximitatea locului faptei și condus la sediul unității de poliție pentru audieri. Tânăra a fost transportată la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, fără a rămâne internată”, spun polițiștii prahoveni.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe si tulburarea ordinii și liniștii publice. Sportivele au ajuns marți acasă, iar victima agresiunii a mers imediat la spital pentru a continua îngrijirile medicale.