Grindină și inundații în Dâmbovița. Primarul din Vișinești a postat filmări cu „natura dezlănțuită”

Mai multe localități din județul Dâmbovița s-au aflat sâmbătă sub avertizare cod portocaliu de grindină și vijelii. Nicolae Stoica, primarul din comuna Vișinești, a postat pe Facebook câteva imagini și filmări cu urmările „naturii dezlănțuite”. Codul galben de vreme rea a devenit avertizare nowcoasting și s-a transformat în cod portocaliu pentru câteva localități din Dâmbovița, […]

Grindină  și inundații în Dâmbovița. Primarul din Vișinești a postat filmări cu „natura dezlănțuită”

Mai multe localități din județul Dâmbovița s-au aflat sâmbătă sub avertizare cod portocaliu de grindină și vijelii. Nicolae Stoica, primarul din comuna Vișinești, a postat pe Facebook câteva imagini și filmări cu urmările „naturii dezlănțuite”.


Codul galben de vreme rea a devenit avertizare nowcoasting și s-a transformat în cod portocaliu pentru câteva localități din Dâmbovița, sâmbătă după-amiază.


Între 15.30 și 16.30, a căzut grindină, au fost descărcări electrice și averse torențiale, ajungându-se la 40 pe litri de apă pe metru pătrat. ISU Dâmbovița a emis și o avertizare Ro-Alert.


Nicolae Stoica, primarul din Vișinești, nordul județului, a scris pe Facebook despre „natura dezlănțuită”. În imagini, grindina care a acoperit gazonul din curte e cât oul de găină, iar gheața aproape că rupe burlanele de scurgere.


ISU Dâmbovița a transmis, ulterior, că nu a avut solicitări speciale pentru intervenție.