Giorgiana Hosu a demisionat de la șefia DIICOT după ce soțul său a fost condamnat pentru corupție

Ministerul Justiției a anunțat, joi seară, că Giorgiana Hosu a demisionat din funcția de procuror-șef al DIICOT, în contextul în care soțul ei, Dan Hosu, a fost condamnat azi la 3 ani de închisoare cu suspendare. Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, ministrul Cătălin Predoiu a avut o întrevedere, joi, cu Giorgiana Hosu, iar aceasta […]

Giorgiana Hosu a demisionat de la șefia DIICOT după ce soțul său a fost condamnat pentru corupție

Ministerul Justiției a anunțat, joi seară, că Giorgiana Hosu a demisionat din funcția de procuror-șef al DIICOT, în contextul în care soțul ei, Dan Hosu, a fost condamnat azi la 3 ani de închisoare cu suspendare.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, ministrul Cătălin Predoiu a avut o întrevedere, joi, cu Giorgiana Hosu, iar aceasta l-a anunțat despre decizia sa de a demisiona.


Demisia procurorului şef DIICOT a fost motivată de preocuparea de a proteja credibilitatea instituţiei şi a avut la bază un context cu care nu a avut vreo legătură şi din cauze care nu îi sunt imputabile.

Ministerul Justiției:

Conducerea DIICOT va fi asigurată în continuare de către Procurorul Şef Adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâțu, în conformitate cu prevederile legale, se mai precizează în comunicatul ministerului.


Giorgiana Hosu a fost numită în funcția de procuror-șef al DIICOT în martie, prin decret semnat de Klaus Iohannis, în pofida avizului negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii, scrie HotNews.ro.


Soțul Giorgianei Hosu, condamnat astăzi la 3 ani de închisoare cu suspendare

Potrivit Tribunalului București, Dan Hosu a fost condamnat pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității.


Dan Hosu, fost șef al Serviciului de combatere a traficului cu migranți din cadrul Direcției de combatere a crimei organizate a IGPR, a fost trimis în judecată de DNA pe 6 februarie 2017.