Ghiozdane contrafăcute, în valoare de 8.000 de lei, confiscate în Portul Constanța Sud Agigea

Polițiștii de frontieră constănțeni au întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, după ce, într-un container sosit în Portul Constanța Sud Agigea din China, au [...]

Ghiozdane contrafăcute, în valoare de 8.000 de lei, confiscate în Portul Constanța Sud Agigea

Polițiștii de frontieră constănțeni au întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, după ce, într-un container sosit în Portul Constanța Sud Agigea din China, au fost descoperite 120 de ghiozdane contrafăcute.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră au participat la controlul amănunțit efectuat de către lucrătorii Biroului Vamal Constanța Sud la un container sosit din China, care avea ca destinatar o societate comercială din București.

„În urma controlului, au fost descoperite 120 de ghiozdane de pluș pentru copii, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Astfel, în data de 19 februarie, polițiștii de frontieră s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 8.000 de lei.