Gala Oscar, difuzată live pe platforma Voyo. Documentarul „Colectiv” e nominalizat la două categorii

Decernarea premiilor Academiei Americane de Film va fi transmisă în direct pe platforma Voyo, luni, 26 aprilie, de la ora 03:00. Pentru prima dată în istorie, filmul românesc „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, are şansă dublă la râvnitul premiu, fiind nominalizat la două categorii: „Cel mai bun film străin” și „Cel mai bun documentar”. Cea […]

Gala Oscar, difuzată live pe platforma Voyo. Documentarul „Colectiv” e nominalizat la două categorii

Decernarea premiilor Academiei Americane de Film va fi transmisă în direct pe platforma Voyo, luni, 26 aprilie, de la ora 03:00. Pentru prima dată în istorie, filmul românesc „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, are şansă dublă la râvnitul premiu, fiind nominalizat la două categorii: „Cel mai bun film străin” și „Cel mai bun documentar”.


Cea de-a 93-a gală a premiilor Oscar va fi transmisă din Union Station Los Angeles, Dolby Theatre Hollywood & Highland Center, iar prin satelit, din câteva locații selectate din lume.


În România, va putea fi urmărită live pe platforma online Voyo, în noaptea dinspre 25 spre 26 aprilie, la ora 3.00. Marți, 27 aprilie, ceremonia va fi difuzată și la ProCinema, de la ora 20.30.


Pentru prima oară în istorie, un film românesc este nominalizat la premiile Oscar.


Documentarul „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a fost nominalizat două categorii: „Cel mai bun film străin” și „Cel mai bun documentar”.


„Colectiv” este cel de-al patrulea documentar din istoria premiilor care se bate, la categoria „Cel mai bun film internațional”, pentru o statuetă Oscar.


La categoria de „Cel mai bun documentar”, „Colectiv” concurează cu: „Crip Camp”, „The Mole Agent”, „My Octopus Teacher” și „Time”. „My Octopus Teacher” este cotat cu prima șansă, după ce a câștigat premiul BAFTA.


La categoria „Cel mai bun film străin”, documentarul românesc se bate cu: „Another Round”, „Better Days”, „The Man Who Sold His Skin” și „Quo Vadis, Aida?”.