G4Media: Șeful Jandarmeriei Române, urmărit penal de DNA pentru că a încasat ilegal sute de ore suplimentare

Șeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, și foștii șefi, colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea, au fost puși sub acuzare de DNA, fiind acuzați că au pontat sute de ore suplimentare de muncă în timpul stării de urgență, relatează G4Media, care citează surse din cadrul MAI. DNA a fost sesizatăd e către Direcția […]

G4Media: Șeful Jandarmeriei Române, urmărit penal de DNA pentru că a încasat ilegal sute de ore suplimentare

Șeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, și foștii șefi, colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea, au fost puși sub acuzare de DNA, fiind acuzați că au pontat sute de ore suplimentare de muncă în timpul stării de urgență, relatează G4Media, care citează surse din cadrul MAI.


DNA a fost sesizatăd e către Direcția Generală de Audit Intern a Ministerului Afacerilor Interne, în urma verificărilor din luna iulie. Au fost solictate atunci toate documentele oficiale privitoare la salariile încasate de şeful instituţiei, Bogdan Enescu, în perioada aprilie- iunie.


Astfel, după aproape două luni de controale, șeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, și foștii șefi, colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea, au fost puși sub urmărire penală pentru infracțiunea de „uzurpare a funcției din Codul penal coroborate cu articolul 13 indice 2 din legea 78/2000 privind sancționarea faptelor de corupție”.


Prejudiciul este de peste 80.000 de lei

Cei 3 capi ai Jandarmeriei au fost citați pentru săptămâna viitoare la DNA în calitate de suspecți, au declarat pentru G4media.ro surse din MAI.


Potrivit acelorași surse, doar în cazul șefului
Jandarmeriei, Bogdan Enescu, prejudiciul se ridică la peste 40.000 de lei. El
și-ar fi aprobat singur efectuarea și plata a aproape 900 de ore suplimentare,
fără acordul șefului ierarhic superior, adică al chestorului Bogdan Despescu.


Mai mult, actualul șef al Jandarmeriei ar fi aprobat plata unor ore suplimentare pentru 2018 și 2019 către foștii șefi ai Jandarmeriei, Cătălin Sindile și Constantin Florea.


Foto: Inquam Photos / Octav Ganea