Furt inedit la o podgorie din Canada. Hoții au luat strugurii, chiar cu o noapte înainte de recoltare

Pregătiți să culeagă ultimii struguri din acest sezon, muncitorii de la podgoria canadiană Vignoble Coteau Rougemont au avut, joia trecută, parte de un șoc. Oamenii au descoperit că locul a fost prădat de hoți peste noapte, potrivit CNN. Infractorii au plecat cu o jumătate de tonă de struguri, echivalentul a peste 300 de sticle de […]

Furt inedit la o podgorie din Canada. Hoții au luat strugurii, chiar cu o noapte înainte de recoltare

Pregătiți să culeagă ultimii struguri din acest sezon, muncitorii de la podgoria canadiană Vignoble Coteau Rougemont au avut, joia trecută, parte de un șoc. Oamenii au descoperit că locul a fost prădat de hoți peste noapte, potrivit CNN.


Infractorii au plecat cu o jumătate de tonă de struguri, echivalentul a peste 300 de sticle de vin.


"Dimineața, muncitorii mei au intrat pe parcelă și au început să scoată plasele. Ei și-au dat seama că, pentru jumătate din rând, plasele erau deja scoase", a spus Michel Robert, proprietarul podgoriei din Quebec.


„Când s-au uitat, au văzut că nu mai există struguri pe rând”, a adăugat acesta.


Hoții au plecat cu o jumătate de tonă de struguri Vidal blanc, cantitate suficientă pentru 325 de sticle de vin alb, susține Robert.


Bărbatul crede că hoții au folosit un vehicul de teren, pungi de gunoi și o remorcă mică pentru a fura strugurii în mijlocul nopții. Aceștia au lăsat în urma lor un sac de gunoi.


„Oamenii au fost surprinși, șocați, frustrați, supărați - toate adjectivele”, a spus Michel Robert.


Este munca lor de șase luni. Lucrezi timp de șase luni, ai grijă de vița de vie, tunzi, pulverizezi, aplici tot felul de tratamente, astfel încât să poți recolta fructele. Șase luni mai târziu, când ești gata pentru recoltă, totul dispare.

Proprietarul podgoriei:

"O jumătate de tonă este o jumătate de tonă și ne bazam pe acei struguri pentru a produce vin", a mai declarat bărbatul.


Poliția nu a identificat niciun suspect


Michel Robert a precizat că a depus o plângere la poliției. El a mai spus că nu crede că strugurii au fost furați de un alt producător de vin. În schimb, bărbatul are propriile sale suspiciuni cu privire la cine a fost autorul furtului.


"Probabil este vorba de cineva care a vrut să facă vin în garajul sau în subsolul său", a spus el, apoi a adăugat: "Aș spune că un producător amator, care a decis să-și testeze abilitățile cu strugurii noștri".


„Pentru noi, nu este ceva obișnuit. Avem niște parcele care se află în apropierea unor case. Uneori, mergi acolo și observi că au fost luați câțiva struguri, dar nu atât de mulți”, a spus el.


Podgoria, care produce aproximativ 150 de tone de struguri pe an, oferă o recompensă pentru oricine poate ajuta la găsirea strugurilor furați.


Louis-Philippe Bibeau, purtător de cuvânt al poliției, a declarat, pentru CNN, că acest tip de furt este neobișnuit. El a precizat că, în acest moment, nu există suspecți sau piste care să conducă la autorii jafului.


Foto: EPA