FOTO Ziua Unirii Principatelor a fost sărbătorită cu fast la Cumpăna

Reprezentanții Administrației Publice Locale și ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” alături de locuitorii comunei Cumpăna au adus, duminică, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor, un pios omagiu tuturor eroilor neamului românesc, mai ales celor care mai [...]

FOTO Ziua Unirii Principatelor a fost sărbătorită cu fast la Cumpăna

Reprezentanții Administrației Publice Locale și ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” alături de locuitorii comunei Cumpăna au adus, duminică, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor, un pios omagiu tuturor eroilor neamului românesc, mai ales celor care mai sunt astăzi printre noi, mulţumindu-le pentru demnitatea cu care au apărat interesele şi integritatea României Unite.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, este de părere că ziua de 24 ianuarie a rămas vie în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.

„Astăzi, ca întotdeauna, poporul român îşi cinsteşte eroii care s-au jertfit pentru a ne lăsa o ţară întreagă, frumoasă şi bogată. Dacă bunicii noştri, în urmă cu aproape un veac, au înfruntat fricile cu arma în mână şi pe câmpul de luptă, astăzi, pentru noi, departe de orice războaie, a ne reconecta rapid la idealuri este vital şi urgent. Tinerii români au datoria să prețuiască și să respecte istoria națională, să cunoască cine am fost ca popor și să elogieze mai ales reformatorii națiunii care au așezat câte o cărămidă la temelia României în care trăim azi”, a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Ea consideră că 24 ianuarie este ziua în care aniversăm și celebrăm România modernă, când am devenit o națiune unită, demnă și recunoscută în Europa și că, ca de fiecare dată, marile sărbători ale poporului român adună laolaltă pe toți cei cu inima română.