FOTO VIDEO Primăria din Seimeni finalizează, în această toamnă, proiectul prin care sunt asfaltați opt kilometri de drumuri comunale

Un proiect demarat în 2015, trecut prin furcile caudine ale birocrației unei instituții care ar trebui să faciliteze, nu să încurce, accesul la fondurile europene, este pe cale să prindă contur. Până la sfârșitul lunii [...] The post FOTO VIDEO Primăria din Seimeni finalizează, în această toamnă, proiectul prin care sunt asfaltați opt kilometri de drumuri comunale first appeared on Constanța NEWS.

FOTO VIDEO Primăria din Seimeni finalizează, în această toamnă, proiectul prin care sunt asfaltați opt kilometri de drumuri comunale

Un proiect demarat în 2015, trecut prin furcile caudine ale birocrației unei instituții care ar trebui să faciliteze, nu să încurce, accesul la fondurile europene, este pe cale să prindă contur. Până la sfârșitul lunii noiembrie, comuna constănțeană Seimeni va beneficia de opt kilometri de drumuri comunale asfaltate: două străzi din Seimeni, șase din satul Dunărea și patru la Seimenii Mici. Am mai discutat despre proiectul de reabilitare străzi din comuna Seimeni și vă amintiți că eram foarte dezamăgit, pentru că semnasem contractul de finanțare și aveam bani în contul primăriei din octombrie 2017, dar abia în această vară am reușit să implementăm și să dăm în lucru proiectul de reabilitare străzi comunale. Este vorba despre 6,5 kilometri de reabilitare străzi, efectiv, plus reabilitare intrare în comuna Seimeni, pe o lungime de 1400 metri, a declarat pentru Constanța NEWS primarul Mitică Șerban, cel care, alături de echipa sa, a luptat pentru realizarea acestui proiect.

Proiectul, accesat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), are o valoare de un milion de euro, finanțare europeană, la care se adaugă încă 500.000 euro, cofinanțare, din bugetul propriu.

Se fac decopertări, se execută fundația de drum, după care se pun două straturi de asfalt. Reabilitarea cuprinde amenajarea de rigole de scurgere, pentru preluare apă, cu mare atenție la toate amănuntele, deoarece comuna se află într-o zonă cu multe dealuri, cu pantă mare de scurgere, și trebuie să fim atenți, a punctat Mitică Șerban.

Trebuie spus că, până acum, străzile din Seimeni nu au “văzut” asfalt, fiind, eventual, pietruite cu piatră spartă. Din această cauză, încă de la preluarea mandatului, primarul Mitică Șerban a prioritizat acest proiect, menit să crească nivelul de confort urban al comunei. După terminarea acestui proiect, primarul și echipa sa din administrația publică locală se vor putea apleca asupra unui alt proiect de infrastructură rutieră, care vizează reabilitarea ultimilor 10 kilometri de drumuri în cele 3 localități, astfel încât întreaga comună să beneficieze de drumuri noi, asfaltate.

The post FOTO VIDEO Primăria din Seimeni finalizează, în această toamnă, proiectul prin care sunt asfaltați opt kilometri de drumuri comunale first appeared on Constanța NEWS.