FOTO VIDEO Primăria Aliman și-a propus construirea unei școli moderne pentru copiii din localitate. Actuala unitate de învățământ va fi transformată într-un centru cultural

Primăria Aliman vine cu vești bune pentru copiii din comună. A început realizarea unui proiect pentru construirea unei școli moderne în comună. Actuala unitate de învățământ, care funcționează într-o clădire veche, a fost modernizată recent [...]

FOTO VIDEO Primăria Aliman și-a propus construirea unei școli moderne pentru copiii din localitate. Actuala unitate de învățământ va fi transformată într-un centru cultural

Primăria Aliman vine cu vești bune pentru copiii din comună. A început realizarea unui proiect pentru construirea unei școli moderne în comună. Actuala unitate de învățământ, care funcționează într-o clădire veche, a fost modernizată recent de administrația publică locală, dar nu poate avea toate facilitățile unei școli noi. Aici Primăria dorește să realizeze un centru cultural, o zonă în care tinerii și elevii să aibă o sală de lectură, dar și un loc pentru recreere.Primarul George Nicola a povestit pentru CTnews cum i-a venit ideea să construiască o nouă școală.

Au fost reabilitate toate școlile din comuna noastră și grădinițele pentru că dispunem de trei școli plus trei grădinițe în această comună. Într-adevăr, ne-am propus să construim o școală nouă în localitatea Aliman întrucât aceasta este destul de veche, oricât am vrea să o întreținem, o școală unde să avem toalete în interior, să avem o centrală termică pentru că încălzirea elevilor pe timpul iernii se face cu sobe de teracotă. Ne-am dori ca prin construirea acestei școli să îmbunătățim viața elevilor și procesul educațional în general din comuna noastră”, a spus George Nicola.  

Acest proiect va fi realizat de Compania Națională de Investiții.

Suntem în curs de întocmire a documentației, respectiv proiectare școală generală în comuna Aliman, proiect care va fi depus la Compania Națională de Investiții.  Momentan nu aș putea spune cât va fi investiția pentru că an de an se tot actualizează prețurile, odată cu creșterea prețului la materiale de construcții și a forței de muncă”, a afirmat primarul din Aliman.

Clădirea în care acum funcționează școala din Aliman se va transforma într-un centru cultural.

“În niciun caz nu ne propunem să o demolăm. Vom face un centru cultural aici, respectiv o bibliotecă, o sală de lectură, o sală de ping-pong, un centru unde tinerii din comuna noastră, inclusiv elevii, se vor întâlni pentru a socializa, pentru un joc de remi, șamd”, a explicat George Nicola.

El consideră că elevii sunt oglinda părinților și a cadrelor didactice și dacă li se oferă bunătate, atunci și ei vor oferi tot bunătate.

Sunt niște elevi destul de buni, cadrele didactice la fel de bine pregătite. Copiii nu se nasc buni sau răi, copiii se nasc copii, cu sensibilitatea lor, depinde de felul cum îi educăm noi. Dacă noi, părinții și cadrele didactice, știm să le oferim bunătate și ei la rândul lor vor oferi bunătate. Deci, cred că totul depinde de noi, de felul cum îi educăm noi și de cât suflet punem noi părinții și profesorii în educarea lor”, a precizat primarul George Nicola.