FOTO | 10 fotografii care arată modul în care a fost umilită Barcelona aseară de Bayern Munchen. Imaginea virală cu Messi din vestiar

Bayern Munchen a oferit o demonstrație de fotbal în fața catalanilor. Bavarezii, cu avantajul faptului că au terminat sezonul mai devreme și au avut și o scurtă vacanță, i-au călcat în picioare de Messi și ceilalți barcelonezi: 8-2, pe Da Luz, din Lisabona, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Marca: ”Umilință pentru istorie. Sezonul […]

FOTO | 10 fotografii care arată modul în care a fost umilită Barcelona aseară de Bayern Munchen. Imaginea virală cu Messi din vestiar

Bayern Munchen a oferit o demonstrație de fotbal în fața catalanilor. Bavarezii, cu avantajul faptului că au terminat sezonul mai devreme și au avut și o scurtă vacanță, i-au călcat în picioare de Messi și ceilalți barcelonezi: 8-2, pe Da Luz, din Lisabona, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.


Marca: ”Umilință pentru istorie. Sezonul nul al Barcelonei”. Sport: ”Bayern dezvăluie toate neajunsurile unei echipe josnice a Barcelonei: fără fotbal, fără spirit, fără demnitate”. Mundo Deportivo: ”Ridicol istoric pentru Barcelona în Champions League!”. Presa iberică dă de pământ cu gigantul spaniol care a capitulat în fața mașinăriei de fotbal unsă de Hansi Flick în toate încheieturile. Cum ziarul german Bild a văzut ”victoria secolului”, avem și ”umilința secolului”.


Sfărșitul e aici! Messi, aproape de lacrimi

Peste toate considerațiile, mărturie peste timp vor sta imaginile. Pozele difuzate de agențiile de presă ilustrează, parcă, sfărșitul unei ere. A Barcelonei și a lui Leo Messi.


Chiar și în timpul meciului, argentinianul avea mimica unui jucător neputincios să salveze corabia de la naufragiu. La pauză, a stat dezolat pe banca din vestiar. La final, aproape că a plâns.


De la Mesia, la nimeni

Cândva, sud-americanul era Mesia, vineri, 14 august, a fost un nimeni. A terminat meciul cu capul în pământ, umilit și de adversari.


Nu suntem aici să câștigăm sfertul de finală sau semifinala, suntem aici să ne adjudecăm finala. Pentru stilul nostru de joc nu contează ce nume au adversarii. Ne-am distrat în acest meci, am avut intensitate, iar secretul nostru constă în faptul că suntem o echipă foarte agresivă. Când unul dintre colegi e depășit de un adversar, noi facem presing, îl dublăm, suntem foarte agresivi.

Thomas Muller, jucătorul meciului:
Cine plecă, cine rămâne?

FC Barcelona, care a ratat și titul în Primera, se va restructura din temelii. Antrenorul Quique Setien va fi demis, Xavi, Pocchetino și Ronald Koeman sunt pe listă de posibili. Iar mulți jucători vor pleca.


La revenirea la hotel, fotbaliștii Barcelonei au fost fluierați copios de către suporterii care îi așteptau: ”Să vă fie rușine!”.


Rușinea trece, dar nu se șterge!


La pauză, Messi a suferit pe banca de la vestiare. Părea că nu mai e nimic de făcut.
Finalul unei ere? Vom afla în zilele următoare ce se va întâmpla la echipa catalană?
Final de meci: Messi, pe drumul care nu duce nicăieri.
Messi a terminat un meci catastrofal cu capul în mâini.
Încă un gol al bavarezilor.
Stadionul Da Luz, al Luminii, din Lisabona, a însemnat întuneric pentru Barcelona.
Joshua Kimmich (stânga) trece ca vântul pe lângă Vidal.
Quique Setien, cu capul în pământ. Va fi primul sacrificat.
Așa s-au distrat pe teren Gnabry, Goretzka și Kimmich.