Fotbalistul român care s-a pozat cu Maradona în Dubai: Daniel Chiriță este sincer: „A durat două secunde”

Diego Armando Maradona a murit miercuri, 25 noiembrie. Daniel Chiriță, 46 de ani, a scos de la sertar o poză dragă cu marele fotbalist. Imaginea a fost făcută în urmă cu 17 ani, în 2003, pe când fostul fundaș dreapta era încă jucător. Chiriță era fotbalist la Zenit St. Petersburg, în Rusia, în timp ce […]

Fotbalistul român care s-a pozat cu Maradona în Dubai: Daniel Chiriță este sincer: „A durat două secunde”

Diego Armando Maradona a murit miercuri, 25 noiembrie. Daniel Chiriță, 46 de ani, a scos de la sertar o poză dragă cu marele fotbalist. Imaginea a fost făcută în urmă cu 17 ani, în 2003, pe când fostul fundaș dreapta era încă jucător.


Chiriță era fotbalist la Zenit St. Petersburg, în Rusia, în timp ce Maradona se afla în vacanță la Dubai, în Emiratele Arabe Unite.


„Noi eram într-un cantonament de iarnă, în Dubai, «Butoiașul Atomic» fusese invitat în vacanță de unul dintre șeicii de acolo, erau mai mulți foști mari jucători”, a explicat „Chiru” pentru Libertatea.


„Mă uitam la meciul Petrolul - Gloria Buzău, din Liga 2, și l-am auzit pe comentatorul TV că face anunțul. Nu-mi venea să cred. Apoi, mi-am adus aminte că am poze vechi pe un hard. Am căutat și am găsit-o pe cea cu Maradona”, a povestit Chiriță.


„Totul a durat două secunde. Colegul care ne-a pozat s-a mișcat repede. Era lumea călare pe Diego”, a rememorat fotbalistul ploieștean, 9 selecții la naționala de tineret și una la naționala mare.


„Ce făcea Maradona acum trei-patru decenii nu mai face nimeni. Mărturisesc, Maradona e numărul 1. Apoi e Messi. Ronaldo e cu munca, e o mașină”, afirmă Chiriță.


Ulterior, în cariera sa de antrenor, Diego a antrenat la prinții prieteni din Emiratele Arabe, la Al Wasl și Al Fujarah.

Câștigător al Cupei României cu Petrolul Ploiești în 1995 și campion cu Rapid (1999; aici a mai cucerit o Cupă și o Supercupă), Daniel Chiriță a mai evoluat la Universitatea Craiova, FC Național, UTA, Zenit St. Petersburg (Rusia, 2002-2003, 47 de meciuri, două goluri), Șahtior (campion, 2003), Metalist Harkov și Stal Alcevsk (Ucraina).


„Chiru”, care are o școală de fotbal la Ploiești, s-a retras din fotbalul de performanță, dar continuă să joace în liga a patra, la Petrolul 95 Ploiești.