Fostul procuror Mircea Negulescu, eliberat din arest. Va fi cercetat sub control judiciar

Fostul procuror Mircea Negulescu va fi eliberat din arestul preventiv, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să fie cercetat sub control judiciar. Decizia este definitivă, informează Agerpres. Instanţa i-a admis lui Negulescu o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, decizia […]

Fostul procuror Mircea Negulescu, eliberat din arest. Va fi cercetat sub control judiciar

Fostul procuror Mircea Negulescu va fi eliberat din arestul preventiv, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să fie cercetat sub control judiciar. Decizia este definitivă, informează Agerpres.


Instanţa i-a admis lui Negulescu o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, decizia fiind definitivă.


Mircea Negulescu se află în arest preventiv din data de 23 iulie.


Pe timpul cât se află sub control judiciar, Negulescu are mai multe obligaţii:


nu are voie să părăsească teritoriul României.nu are voie să se apropie de inculpaţii Alfred Virgil Savu şi Mihai Iuliano Iordache, nu are voie să se apropie de persoanele vătămate Daniel Savu, Victor Viorel Ponta, Sebastian Ghiţă, Sorin Adrian Chirilă, Ionuţ Alexandru Iordăchescu, precum şi de mai mulţi martori, printre care Vlad Cosma, Răzvan Alexe şi Mircea Cosma.

Instanţa a desemnat ca organ de supraveghere a respectării obligaţiilor impuse lui Mircea Negulescu pe durata controlului judiciar Poliţia municipiului Ploieşti.


Mircea Negulescu este acuzat că a falsificat probe şi a constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase în două dosare instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploieşti, printre care şi dosarul "Tony Blair", care îi vizează pe fostul deputat Sebastian Ghiţă şi fostul premier Victor Ponta.


În acelaşi dosar, fostul ofiţer de poliţie judiciară Mihai Iuliano Iordache este acuzat de complicitate la infracţiunile reţinute în sarcina lui Mircea Negulescu.