Fostul președinte al Mongoliei râde de Putin, cu o hartă a Imperiului Mongol ce conținea părți din Rusia: „Nu vă faceți griji. Suntem o țară pașnică”

Tsakhia Elbegdorj, președinte al Mongoliei între 2009 și 2017, a încercat astfel să demonteze argumentele folosite de președintele rus, care a folosit varianta sa de istorie pentru a justifica invadarea Ucrainei, scrie Business Insider. Fostul președinte al Mongoliei l-a ironizat pe președintele rus Vladimir Putin, publicând o hartă a defunctului Imperiu Mongol, care nu numai […]

Fostul președinte al Mongoliei râde de Putin, cu o hartă a Imperiului Mongol ce conținea părți din Rusia: „Nu vă faceți griji. Suntem o țară pașnică”

Tsakhia Elbegdorj, președinte al Mongoliei între 2009 și 2017, a încercat astfel să demonteze argumentele folosite de președintele rus, care a folosit varianta sa de istorie pentru a justifica invadarea Ucrainei, scrie Business Insider.

Fostul președinte al Mongoliei l-a ironizat pe președintele rus Vladimir Putin, publicând o hartă a defunctului Imperiu Mongol, care nu numai că era mai mare decât Rusia, dar conținea și teritorii ale Rusiei actuale.

Ironia are legătură cu interviul acordat săptămâna trecută de Putin jurnalistului american Tucker Carlson, în care liderul de la Kremlin a ținut un lung și dezlânat curs de istorie pentru a justifica invadarea Ucrainei.

Experții au spus că o mare parte din viziunea prezentată de Putin nu stă în picioare și că președintele rus a luat pur și simplu din istorie ce i-a convenit, pentru a susține că Ucraina este „un stat artificial” și că Moscova are dreptul la teritoriile din estul și sudul Ucrainei.

Tsakhia Elbegdorj, care a fost președinte al Mongoliei între 2009 și 2017, a mers mai departe decât istoricii și a încercat să îi arate lui Putin de ce nu are dreptate.

El a distribuit, prin urmare, hărți care arătau cât de mare era Imperiul Mongol și faptul că, la un moment dat, acesta încorpora părți din ceea ce este acum Rusia.