Focarul COVID descoperit la un cămin de bătrâni din Breaza s-a extins. Ce spune DSP Prahova

Focarul covid descoperit la un cămin privat pentru bătrâni din Breaza s-a extins. Potrivit DSP Prahova, în urma testării întregului efectiv (50 de beneficiari și 25 de angajați), numărul total al infectărilor a crescut de la 15 persoane ieri la 59 de persoane în prezent. Dintre acestea, 44 sunt beneficiari, iar 15 sunt din rândul […] Articolul Focarul COVID descoperit la un cămin de bătrâni din Breaza s-a extins. Ce spune DSP Prahova apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Focarul COVID descoperit la un cămin de bătrâni din Breaza s-a extins. Ce spune DSP Prahova

Focarul covid descoperit la un cămin privat pentru bătrâni din Breaza s-a extins. Potrivit DSP Prahova, în urma testării întregului efectiv (50 de beneficiari și 25 de angajați), numărul total al infectărilor a crescut de la 15 persoane ieri la 59 de persoane în prezent.

Dintre acestea, 44 sunt beneficiari, iar 15 sunt din rândul personalului angajat.

În urma evaluării medicale a beneficiarilor infectați cu noul coronavirus, o singură persoană a fost transferată la spital.

Ceilalți 43 de beneficiari vor rămâne în izolare în centru sub supravegherea personalului de aici.

Prin urmare, pentru 14 zile, a fost dispusă de către DSP Prahova carantinarea acestei unități.

Monitorizarea zilnică va fi asigurată și de personal medical de specialitate de la Spitalul din Breaza.

Reamintim că de la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 3453 de persoane, dintre care 904 sunt cazuri active, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Numărul total al deceselor asociate COVID-19, în județul nostru, este de 124, ultimul raportat fiind în cazul unei persoane de sex masculin, în vârstă de 76 de ani, cu comorbidități.

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 28 de pacienți.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19 este de 328, dintre care 294 sunt ocupate.

Articolul Focarul COVID descoperit la un cămin de bătrâni din Breaza s-a extins. Ce spune DSP Prahova apare prima dată în Observatorul Prahovean.