Florin Cârciumaru, fost primar la Târgu Jiu, reținut de procurori pentru 24 de ore, în dosarul spălării Porții Sărutului cu jet de apă

Florin Cârciumaru, 66 de ani, primar al orașului Tg. Jiu între 2000 și 2016, a fost reținut, luni, 28 noiembrie, de procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Potrivit unor surse judiciare citate de Gazeta de Sud, fostul senator este acuzat de mărturie mincinoasă într-un dosar care are legătură cu o faptă din 2013, spălarea […]

Florin Cârciumaru, fost primar la Târgu Jiu, reținut de procurori pentru 24 de ore, în dosarul spălării Porții Sărutului cu jet de apă

Florin Cârciumaru, 66 de ani, primar al orașului Tg. Jiu între 2000 și 2016, a fost reținut, luni, 28 noiembrie, de procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Potrivit unor surse judiciare citate de Gazeta de Sud, fostul senator este acuzat de mărturie mincinoasă într-un dosar care are legătură cu o faptă din 2013, spălarea Porții Sărutului cu jet de apă.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a confirmat, pentru News.ro, că fostul primar a fost reţinut pentru 24 de ore pentru mărturie mincinoasă. 

Florin Cârciumaru

Informația că Florin Cârciumaru a fost reținut, în dosarul privind spălarea cu jet de apă sub presiune a Porții Sărutului, Mesei Tăcerii și Aleii Scaunelor, capodopere ale lui Brâncuși de la Târgu Jiu, a fost publicată de Narcis Daju, reprezentant al Asociației Grupul de Acțiune în Interes Public, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit jurnalistului, dosarul a fost deschis în 2013, iar procurorii au dat patru ordonanțe de clasare, toate fiind contestate la Judecătoria Târgu Jiu, care a returnat dosarul pentru continuarea cercetărilor.

Fostul șef al PSD Gorj va fi prezentat din nou marți la audieri, la Parchetul Județean Gorj. Potrivit publicației Impact în Gorj, Cârciumaru ar fi grav bolnav.

Foto: Facebook Florin Carciumaru