Fiul lui John Wayne, după ce politicienii au cerut ca aeroportul din Orange County să fie redenumit: ”Tata nu a fost rasist”

Mai mulţi politicieni au cerut ca Aeroportul ”John Wayne” din comitatul Orange (California, SUA) să fie redenumit, din cauza trecutului rasist şi homofob al celebrului actor. Ethan, actor, 58 de ani, fiul celebrului actor de filme country, a luat poziție, într-o declarație oferită portalului TMZ. Partidul Democrat din Orange County a emis rezoluţia de urgenţă […]

Fiul lui John Wayne, după ce politicienii au cerut ca aeroportul din Orange County să fie redenumit: ”Tata nu a fost rasist”
Mai mulţi politicieni au cerut ca Aeroportul ”John Wayne” din comitatul Orange (California, SUA) să fie redenumit, din cauza trecutului rasist şi homofob al celebrului actor. Ethan, actor, 58 de ani, fiul celebrului actor de filme country, a luat poziție, într-o declarație oferită portalului TMZ. Partidul Democrat din Orange County a emis rezoluţia de urgenţă prin care cere Consiliului comitatului să schimbe numele aeroportului. Rezoluția, semnată și de profesorii Fred Smoller şi Dr. Michael A. Moodian, de la Chapman University, ”condamnă declaraţiile rasiste şi bigote ale lui John Wayne”, pe care le caracterizează ca ”supremaţie albă, anti-LGBT şi anti-indigeni”. Într-un interviu acordat în 1971 pentru revista Playboy, John Wayne (1907 - 1979) a susţinut că nu se simte vinovat că, în urmă cu cinci sau zece generaţii, aceşti oameni erau sclavi. Cred în supremaţia albă până ce negrii vor fi educaţi până vor fi responsabili. Nu cred că trebuie să fie date poziţii de autoritate şi de conducere oamenilor iresponsabili.John Wayne, în interviul pentru Playboy:”Să nu-l judecăm pe baza unui interviu de acum 50 de ani””Haideți să spunem un lucru clar: John Wayne nu era un rasist! Cunosc sensul acestui cuvânt și iau lucrurile în serios. E nedrept să-l judeci pe tatăl meu pe baza unui singur interviu, de acum 50 de ani. Nu există dubii, acele cuvinte au cauzat durere și furie, însă chiar el a realizat că acele vorbea i-au fost puse într-un context nefericit. Adevărul este că el nu a sprijinit supremația albilor și obținerea puterii prin violență. Cei care l-au cunoscut știau că el îi judecă pe toți ca individ în partea și că era de părerea toată lumea merită aceleași oportunități”, a spus Ethan Wayne. John Ethan WayneDacă John Wayne ar fi fost acolo, i-ar fi îndepărtat pe acei ofițeri de pe George Floyd, fiindcă acesta era lucrul corect. Și ar fi stat în primele rânduri la protestele pentru schimbare procedurilor poliției.Ethasn Wayne:Ethan a invocat, de asemenea, John Wayne Cancer Foundation, care luptă de 40 de ani pentru ajutorarea bolnavilor. Aeroportul comitatului Orange a primit numele lui Wayne în 1979, după moartea actorului premiat cu Oscar. Trei ani mai târziu, în fața aeroportului a fost construită o statuie a lui John Wayne de 2,70 metri înălțime.