Fetești: Adoptă un copac, acțiune de plantare a 4.300 arbori și arbuști

Fetești intră pe lista asociației Viitor Plus ce dezvoltă la nivel național programul de împădurire Adoptă un Copac. Fetești este sâmbătă, 25 martie, gazda unei ample acțiuni de plantare de arbori și arbuști. Acțiunea la care și-au anunțat prezența peste 250 voluntari din comunitatea din Fetești începe la ora 9.00 și va avea loc în Parcul Municipal. 4.300 arbori și arbuști vor fi plantați pentru a aduce pe plan local aer mai curat, mai multă umbră vara, reducerea intensității vântului și a furtunilor, atragerea precipitațiilor în zilele aride de vară,… Articolul Fetești: Adoptă un copac, acțiune de plantare a 4.300 arbori și arbuști apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Fetești: Adoptă un copac, acțiune de plantare a 4.300 arbori și arbuști

Fetești intră pe lista asociației Viitor Plus ce dezvoltă la nivel național programul de împădurire Adoptă un Copac.

Fetești este sâmbătă, 25 martie, gazda unei ample acțiuni de plantare de arbori și arbuști.

Acțiunea la care și-au anunțat prezența peste 250 voluntari din comunitatea din Fetești începe la ora 9.00 și va avea loc în Parcul Municipal.

4.300 arbori și arbuști vor fi plantați pentru a aduce pe plan local aer mai curat, mai multă umbră vara, reducerea intensității vântului și a furtunilor, atragerea precipitațiilor în zilele aride de vară, creșterea calității solului dar și parfum de tei în următoarele veri.

Ce specii vor fi plantate la Fetești

Pe lângă cei 800 de arbori identificați acum în Parcul Municipal Fetești, voluntarii vor adăuga 300 arbori de talie mare. Alături de cei 700 de arbuști vor apărea încă 4.000 pentru realizarea unei perdele de protecție.

Vor fi plantare 10 specii diferite: platini, tamarix, tei parfumați, sălcii, platani, catalpe, lemn câinesc, sălcioare și grădițe.

Pentru o rată de reușită cât mai mare va fi instalat și un sistem de irigare dedicat arborilor și arbuștilor plantați, necesar mai ales în perioadele de vară și în zilele secetoase, tot mai multe în ultimii ani.

Pe 25 martie, de la ora 9.00, sunt așteptați în parc 250 voluntari din rândul comunității locale (elevi, angajați din Primărie, cetățeni implicați), cât și din partea sporsorului și partenerilor programului pentru a planta cei 4.300 arbori și arbuști.(ASOCIAȚIA VIITOR PLUS)

Evenimentul de la Fetești este parte din campania națională România plantează pentru mâine, cea mai amplă acțiune de împădurire ințiată de OMV Petrom.

Adoptă un copac este o acțiune în care sunt implicate 6 dintre cele mai active ONG-uri de mediu din România.

De la începutul acestei campanii în anul 2020 și pânâ acum au fost plantați peste 2 milioane de puieți, pe o suprafață de 450 hectare, acțiuni la care au participat 10.000 voluntari din 24 de județe, în 71 comunități locale.

În anul 2023 România plantează pentru mâine ajunge preoponderent în mediul urban, unde se intenționează plantarea a circa 330.000 puieți.

Alți 180.000 puieți sunt pregătiți pentru a fi plantați în localități din mediul rural.

Investiția alocată de OMV Petrom în 2023 pentru acțiunile de plantare arbori și arbuști este de 3 milioane euro pentru un total de aproximativ jumătate de milion de puieți.

Prefectul Constantin Marin, mesaj clar către primari: „Informați oamenii că au numai de câștigat!”

Articolul Fetești: Adoptă un copac, acțiune de plantare a 4.300 arbori și arbuști apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.