Femeie din Texas, regăsită de familie la aproape 51 după ce a fost răpită de bona sa

Incredibila poveste centrată pe dispariția Melissei Highsmith s-a încheiat sâmbătă în Carolina de Sud, potrivit postului de televiziune Charleston WCIV, precum și al unui comunicat de presă al familiei ei, notează The Guardian. Highsmith avea un an și locuia în Fort Worth, Texas, în 1971, când mama ei, Alta Apantenco, a publicat în ziar un […]

Femeie din Texas, regăsită de familie la aproape 51 după ce a fost răpită de bona sa

Incredibila poveste centrată pe dispariția Melissei Highsmith s-a încheiat sâmbătă în Carolina de Sud, potrivit postului de televiziune Charleston WCIV, precum și al unui comunicat de presă al familiei ei, notează The Guardian.

Highsmith avea un an și locuia în Fort Worth, Texas, în 1971, când mama ei, Alta Apantenco, a publicat în ziar un anunț în care căuta o dădacă. Crescând-o singură pe Melissa și având nevoie de cineva care să aibă grijă de fiica ei cât lucra, Apatenco a angajat o femeie care s-a arătat interesată de job, fără a o întâlni vreodată în persoană.

Colega de cameră a lui Apatenco a predat-o pe Melissa babysitter-ului, care ar fi răpit-o și nu i-a mai înapoiat-o.

Rudele fetei au raportat-o dispărută la vremea respectivă iar, recent, au înființat o pagină de Facebook numită „Finding Melissa Highsmith” și au solicitat ajutor pentru a-și găsi ruda dispărută.

Apoi, în septembrie, rudele Melissei au primit un pont anonim cum că s-ar afla în zona orașului Charleston, care este la mai mult de 1.700 de kilometri de Fort Worth, a raportat WCIV. Familia a folosit rezultatele unui test ADN, un semn din naștere al fetei și ziua ei de naștere pentru a confirma că ea era într-adevăr fata care le fusese luată cu 51 de ani în urmă.

Sâmbătă, în timpul unei sărbători la biserica din Fort Worth, Melissa s-a reunit cu mama, cu tatăl și cu doi dintre cei patru frați ai ei, a declarat grupul, într-o declarație obținută de The Guardian.

„Nu m-am putut opri din plâns”, a spus sora ei, Victoria Garner, în declarație.

Sharon Highsmith a spus că familia ei a luat legătura cu un om de știință de la laboratorul clinic și un genealog amator pe nume Lisa Jo Schiele pentru a-i ajuta să interpreteze rezultatele cheie ADN și să extragă înregistrări disponibile public pentru a o localiza pe Melissa.

„Familia noastră a suferit din cauza autorităților care au gestionat greșit acest caz”, a spus Sharon Highsmith.

„În acest moment, vrem doar să o cunoaștem pe Melissa, să-i urăm bun venit în familie și să recuperăm cei 50 de ani pierduți.”

Declarația familiei spune că mama Melissei, tatăl ei Jeffrie Highsmith și frații ei, Garner, Sharon Highsmith, Rebecca Del Bosque și Jeff Highsmith, au toți un mesaj simplu pentru oamenii care caută persoane dragi dispărute.

„Nu renunțați niciodată”, spune familia în declarație. „Urmărește fiecare pistă”.