Fată de 7 ani, infectată cu Covid-19, operată cu succes la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

O fată de 7 ani cu Covid-19 și cu fractură la osul brațului a fost operată în condiții de maximă securitate sanitară de o echipă formată din trei doctori. Spitalul Județean de Urgență Slobozia a operat cu succes o pacientă în vârstă de 7 ani, infectată cu Covid-19, o fată cu o fractură a părții distale a humerusului (osul brațului). Intervenția a fost realizată de un corp medical alcătuit din Dr. Adrian Pârvan (ortoped pediatru), Dr. Ion Grămăticu (ortoped) și Dr. Jamil Aldabsheh (anestezist). Medicii au fost nevoiți să facă… Articolul Fată de 7 ani, infectată cu Covid-19, operată cu succes la Spitalul Județean de Urgență Slobozia apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Fată de 7 ani, infectată cu Covid-19, operată cu succes la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

O fată de 7 ani cu Covid-19 și cu fractură la osul brațului a fost operată în condiții de maximă securitate sanitară de o echipă formată din trei doctori.

Spitalul Județean de Urgență Slobozia a operat cu succes o pacientă în vârstă de 7 ani, infectată cu Covid-19, o fată cu o fractură a părții distale a humerusului (osul brațului).

Intervenția a fost realizată de un corp medical alcătuit din Dr. Adrian Pârvan (ortoped pediatru), Dr. Ion Grămăticu (ortoped) și Dr. Jamil Aldabsheh (anestezist).

Medicii au fost nevoiți să facă față și disconfortului dat de echipamentul medical de protecție împotriva Covid-19 având în vedere că fata era purtătoare a noului coronavirus.

Un aspect extrem de important a reprezentat-o comunicarea cu un copil speriat pentru care personalul în echipament de protecție arată, în cel mai bun caz, aidoma unor cosmonauți. Comunicarea devine, astfel, esențială în liniștirea micuței paciente și a aparținătorilor.”, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Evoluția stării de sănătate a pacientei de după intervenția medico-chirurgicală este una favorabilă, fata fiind externată pentru a se recupera la domiciliu.

Grație circuitelor funcționale bine stabilite, asigurăm asistența medicală de urgență inclusiv pacienților infectați cu SARS-CoV-2, fără ca aceștia să mai fie nevoiți să se deplaseze la București sau în alte centre județene. În modul acesta se reduce timpul de așteptare, de preluare a cazului și de intervenție, ca și riscul de apariție a complicațiilor.”, anunță Liviu Patrichi, managerul unității medicale din Slobozia.

Articolul Fată de 7 ani, infectată cu Covid-19, operată cu succes la Spitalul Județean de Urgență Slobozia apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.