„Faraonul”, „Împăratul” și „Regele Pian”, frații care au fondat clanul Duduianu, au sfârșit toți trei răpuși de boli în pușcărie

Povestea clanului Duduienilor începe de la sfârșitul anilor ’80 în comuna Sintești (Ialomița). Pentru că localitatea era prea mică pentru ambițiile lor, frații Ion, Petrișor și Niculae Duduianu s-au mutat în sectorul 2 al Capitalei, potrivit Ziare.com. După aproape patru decenii, toți trei au murit în pușcărie, pe fondul problemelor medicale de care sufereau. Niculae […]

„Faraonul”, „Împăratul” și „Regele Pian”, frații care au fondat clanul Duduianu, au sfârșit toți trei răpuși de boli în pușcărie

Povestea clanului Duduienilor începe de la sfârșitul anilor '80 în comuna Sintești (Ialomița). Pentru că localitatea era prea mică pentru ambițiile lor, frații Ion, Petrișor și Niculae Duduianu s-au mutat în sectorul 2 al Capitalei, potrivit Ziare.com. După aproape patru decenii, toți trei au murit în pușcărie, pe fondul problemelor medicale de care sufereau. Niculae Duduianu, 70 de ani, zis și „Pian” sau „Regele Pian”, a decedat, marți 1 decembrie, în urma unui stop cardio-respirator.


Ferocitatea membrilor clanului i-au plasat pe lista celor mai periculoase grupări infracționale din Capitală. De la furturi de fier vechi sau spargeri de locuințe, clanul Duduianu și-a făcut un renume din infracțiuni comise cu violență. Interlopii au mai fost săltați pentru taxe de protecție, cămătărie și santaj. Cei trei frați care au pus bazele grupării au avut parte de același sfârșit: au decedat în timp ce ispășeau pedepse în pușcărie.


„Faraonul” a avut probleme cardiace


Ion Duduianu, zis ”Segher” sau "Faraonul", a decedat în 2018 la Spitalul Orășenesc din Găești, județul Dâmbovița, unde fusese trimis după ce i s-a făcut rău în penitenciarul din localitate. Interlopul executa o pedeapsă de 10 ani pentru pentru cămătărie, constituire de grup infracțional organizat și trafic de persoane.


Ion Duduianu, stânga, și Emi Pian.

”El se știa cu probleme cardiace. Avea antecedente. Mai suferise un infarct. La câteva secunde după ce a fost adus cu dureri în piept, a intrat în stop cardio-respirator. O oră a durat resuscitarea. Nu s-a mai putut face nimic”, declara un oficial al Penitenciarul.

Funeraliile au durat mai multe zile. Maneliștii au cântat la sicriul ”Faraonului”, iar la înmormântarea interlopului, de la Tunari, Ilfov, au participat sute de persoane.


Cum a scăpat „Împăratul” de pușcărie fiindcă era prea gras


La două luni, în decembrie 2018, a murit și Petrișor, zis „Cristofor” sau „Împăratul”. S-a întâmplat tot pe un pat de spital, în București. Bărbatul fusese adus în comă direct de la Rahova, unde era întemnițat pentru mai multe fapte grave. În penitenciar i s-au agravat brusc problemele cu diabetul.


Petrișor Duduianu, băiatul lui și Niculae Duduianu (de la stânga).

Cristofor mai fusese arestat, în 1992, scria Libertatea, împreună cu fraţii săi şi alţi zece membri ai clanului, pentru sechestrare de persoane şi alte infracţiuni. Capul grupării a scăpat de puşcărie în 1996, deoarece suferea de “obezitate gradul lll şi hipertensiune arterială”.

Înmormântarea a avut loc în comuna Lilieci (Ialomița).


„Pian” își cumpăra libertatea


Niculae Duduianu rămăsese singur la conducerea clanului. În 2019, Duduianu a fost condamnat la cinci ani și 10 luni de închisoare pentru că a trecut intenționat cu mașina peste un pieton care traversa regulamentar.


În 2012, DNA a trimis în judecată două judecătoare și intermediarii lor, sub acuzașia că au creat o rețea a șpăgii, unde apărea și numele lui Pian, scria Gândul.


Niculae Duduianu.

Intermediarul i-a cerut acestuia 41.000 de euro pentru o sentință favorabilă la Curtea de Apel București, unde cele două judecătoare arestate pretindeau că au influență asupra deciziilor.


„Martorul Niculae Duduianu a propus ca folosul pretins să fie remis jumătate înainte și jumătate a doua zi, când se judecă, argumentând că așa ar fi fost „cel mai corect”, arătau procurorii DNA în rechizitoriu.

Niculae Duduianu a murit pe 1 decembrie 2020 în aceleași condiții ca și frații său: era condamnat și bolnav. El a făcut un stop cardio-respirator în Penitenciarul-Spital din Mioveni, Argeș.


Florin Mototolea, zis Emi Pian, fiul lui Niculae, a fost ucis pe 4 august, după o răfuială iscată în urma unei partide de cărți în cartierul Giulești.


Unul dintre fiii „Împăratului” Cristofor, Florin Duduianu, zis Anaser Duduianu, a devenit liderul clanului, însă este fugit din țară și urmărit internațional într-un dosar de șantaj.