Experiența traumatizantă a unui ploieștean vindecat de covid. ”M-am trezit cu Poliția la ușă!” Răspunsul primit de la DSP Prahova l-a blocat

Observatorulph.ro publică mărturia unui ploieștean care s-a vindecat de covid, dar care acum este somat de polițiști să nu părăsească domiciliul, deși are test negativ. Fostul pacient a sunat la DSP Prahova pentru a cere lămuriri, dar răspunsul primit l-a blocat. Un ploieștean a povestit în exclusivitate pentru observatorulph.ro experiența deloc plăcută prin care a […] Articolul Experiența traumatizantă a unui ploieștean vindecat de covid. ”M-am trezit cu Poliția la ușă!” Răspunsul primit de la DSP Prahova l-a blocat apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Experiența traumatizantă a unui ploieștean vindecat de covid. ”M-am trezit cu Poliția la ușă!” Răspunsul  primit de la DSP Prahova l-a blocat

Observatorulph.ro publică mărturia unui ploieștean care s-a vindecat de covid, dar care acum este somat de polițiști să nu părăsească domiciliul, deși are test negativ. Fostul pacient a sunat la DSP Prahova pentru a cere lămuriri, dar răspunsul primit l-a blocat.

Un ploieștean a povestit în exclusivitate pentru observatorulph.ro experiența deloc plăcută prin care a trecut în calitate de bolnav de covid. Nici măcar după ce a fost declarat vindecat de coronavirus nu a scăpat de probleme.

Reporter: Când ați avut primele simptome?

Fost pacient covid, declarat vindecat: După data de 20 iulie am început să am primele simptome. Am crezut la început că este o răceală pentru că aveam febră și frisoane. Preventiv, eu m-am izolat de familie. Pe 27 iulie am fost la Mediurg și am făcut un test covid, iar două zile mai târziu am fost sunat și informat că rezultatul este pozitiv.

Cum ați reacționat? 

Am sunat la DSP Prahova, dar nu a răspuns nimeni. Medicul de familie mi-a spus să nu mai aștept și să sun la 112 pentru că mă simțeam foarte rău. Începeam să am probleme de respirație.

La ce spital ați ajuns?

A venit salvarea și m-a dus la spitalul județean din Ploiești. Aici le-am arătat testul covid pozitiv, mi-au făcut analize și m-au transportat la spitalul CFR. Țin să precizez că în perioada în care am fost internat aici am avut parte de condiții și tratament eficient. Vreau să le mulțumesc pe această cale medicilor, asistentelor și infirmierelor care au dat dovadă de profesionalism.

Când ați fost externat?

Pe 6 august testul PCR a ieșit negativ, iar pe 7 august am fost externat. Cei de la CFR mi-au spus că odată declarat vindecat nu mai am nicio restricție de circulație. Am luat un taxi și am ajuns acasă, departe de familie care ieșea din izolare pe 10 august. Aseară am avut parte de o surpriză nu tocmai plăcută.

La ce vă referiți?

La poarta mea a ajuns un echipaj de poliție, care mi-a spus că eu figurez în carantină și că nu pot ieși din casă, altfel voi fi cercetat penal.

Păi nu ați fost declarat vindecat?

Ba da! Asta le-am spus și polițiștilor și jandarmilor, dar aceștia mi-au spus că figurez la ei pe lista celor carantinați! Eu ar trebui mâine să încep munca deoarece am ieșit din concediu medical, așa că am sunat la numărul verde de la Ministerul Sănătății, 0800 800 358‬.

Și ce v-au spus? 

Nimic! La numărul respectiv, al Institutului Național de Sănătate Publică, nu răspunde nimeni în weekend. Așa că am sunat la DSP Prahov, dar răspunsul primit m-a blocat.

Care a fost acela?

După ce m-au verificat în baza de date și au avut confirmarea vindecării mele, prin testul covid negativ de la spitalul CFR mi-au spus că sunt liber să părăsesc domiciliul. Iar dacă mă oprește poliția sau mai vine la mine acasă pentru a mă verifica să le spun să sune la DSP Prahova. Cum să fac așa ceva? I-am rugat pe cei de la DSP să înștiințeze ei poliția, cum e normal, dar mi-au spus că nu asta e procedura. Vă dați seama ce haos e? La ora aceasta eu nu știu ce să fac. Dacă mă duc mâine la serviciu mi-e frică să nu fiu oprit de poliție și apoi cercetat penal pentru zădărnicirea bolilor!

 

Articolul Experiența traumatizantă a unui ploieștean vindecat de covid. ”M-am trezit cu Poliția la ușă!” Răspunsul primit de la DSP Prahova l-a blocat apare prima dată în Observatorul Prahovean.