Este oficial. Din 1 august 2020, masca devine obligatorie în spații publice deschise în Prahova

Purtarea măștii în spații publice deschise devine obligatorie începând de sâmbătă, 1 august 2020, în spațiile publice de pe teritoriul județului. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova, spațiu public deschis se referă la zone precum piețe, târguri, zone de așteptare, zone de desfășurare a evenimentelor publice, pelerinaje, etc. ”Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova […] Articolul Este oficial. Din 1 august 2020, masca devine obligatorie în spații publice deschise în Prahova apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Este oficial. Din 1 august 2020, masca devine obligatorie în spații publice deschise în Prahova

Purtarea măștii în spații publice deschise devine obligatorie începând de sâmbătă, 1 august 2020, în spațiile publice de pe teritoriul județului.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova, spațiu public deschis se referă la zone precum piețe, târguri, zone de așteptare, zone de desfășurare a evenimentelor publice, pelerinaje, etc.

”Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit, joi, 30 iulie 2020, într-o ședință extraordinară în care a fost dezbătută și aprobată Hotărârea nr.42/2020, privind obligativitatea purtării măștii în spații deschise, pe toată durata stării de alertă.

Măsura vine pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și îi vizează pe toți cei care locuiesc și/sau circulă pe teritoriul județului.

Hotărârea CJSU Prahova nr.42/2020 va intra în vigoare de la 1 august 2020, începând cu ora 07.00.

Purtarea măștii, astfel încât să acopere nasul și gura, va fi obligatorie, în spații publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare: 07.00-11.00 și 15.00-23.00. Exceptați de la această regulă sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Spațiile și intervalele orare au fost stabilite, la propunerea Direcției de Sănătate Publică, luând în considerare probabilitatea prezenței concomitente a unui număr mare de persoane între orele și în locurile unde se constată dificultăți în asigurarea distanței fizice de protecție sanitară, conform legii.

Decizia de astăzi a CJSU Prahova este transpunerea în aplicare a unei prime măsuri dintre cele propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (Hotărârea nr.37/2020) și aprobate de Executiv prin Hotărârea de Guvern nr.553, în data de 29 iulie. În funcție de evoluția situației, în zilele următoare, se poate extinde intervalul orar pentru purtarea obligatorie a măștii în spațiile deschise și/sau limitarea programului de lucru la terase, cluburi, baruri, precum și al altor operatori de profil.”, se arată în comunicatul Prefecturii Prahova.

Articolul Este oficial. Din 1 august 2020, masca devine obligatorie în spații publice deschise în Prahova apare prima dată în Observatorul Prahovean.