Episcopul Sloboziei și Călărașilor va săvârși slujba de sfințire a bisericii mănăstirii Hagieni

În zilele de sâmbătă și duminică, 18 și 19 septembrie, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, se va săvârși slujba de târnosire (sfințire) a bisericii celei noi cu hramul „Sfântul [...]

Episcopul Sloboziei și Călărașilor va săvârși slujba de sfințire a bisericii mănăstirii Hagieni

În zilele de sâmbătă și duminică, 18 și 19 septembrie, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, se va săvârși slujba de târnosire (sfințire) a bisericii celei noi cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”.

În perioada 2008 – 2021, prin implicarea preacuviosului părinte Arhimandrit Rafail, starețul acestei mănăstiri și vicar eparhial, s-a ridicat aproape  din temelii acest sfânt lăcaș, construit pe vechea biserică, aflată în ruină, a localității Hagieni. Această biserică a căpătat frumusețea cea dintâi, iar prin mâna Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU, toate aceste lucrări vor fi sfințite.

La această sărbătoare vor fi prezenți preoți ai Eparhiei din cele șase Protopopiate ale județelor Ialomița și Călărași, însoțiți de credincioși.

Alături de credincioși, vor fi prezenți și reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale.

Calendarul evenimentelor se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă, 18 septembrie:

Începând cu ora 14.30, va începe slujba de târnosire (sfințire) a bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”. Slujba va începe cu o procesiune, în jurul noii biserici, cu Sfintele Moaște ce vor fi așezate în piciorul Sfintei Mese. Tot la acest moment se vor sfinți lucrările exterioare.

Preasfințitul Părinte Episcop și soborul de slujitori vor intra în biserica, unde se va întocmi Sfânta Masă, urmată de sfințirea picturii și a catapetesmei.

După slujba de Târnosire, cu binecuvântarea Preasfinției Sale, toți credincioșii, bărbați și femei vor trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și Sfânta Masă.

Duminică, 19 septembrie:

Începând cu ora 08.30, va fi săvârșită Sfânta Liturghie Arhierească de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, alături de un ales sobor de preoți și diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, va hirotoni un nou preot pentru o comunitate parohială din Protopopiatul Fetești.