Top 3 Furnizori de Internet din România

Vrei să știi totul despre cel mai bun internet din România? Citește acest articol!

Internetul este un atribut crucial pentru fiecare persoană și gospodărie din anul 2022. Fără de acesta, nu poți accesa nimic și nu poți fi curent cu nici o noutate importantă, chiar și https://5vulkanvegas.com/ro nu-l vei putea accesa. De aceea, în acest articol, am strâns trei cei mai buni furnizori de internet din România pentru ca tu să poți decide care dintre aceștia este cel mai bun.

Orange România

Orange România este unul dintre cei mai mari furnizori de internet din România. Pe lângă internet, acesta mai oferă servicii de televiziune și telefonie mobilă. Acesta este de asemenea cel mai mare operator de rețea GSM din România.

Orange România este deținut în mare majoritate de Orange S.A., unul dintre investorii ințiali și principalul proprietar. 

 Orange are o cotă de piață de aproape 38% din totalul pieței, aceasta fiind constituită din utilizatori activi și inactivi. De asemenea, Orange este în prezent într-o competiție aprigă cu Vodafone, un alt mare furnizator de telefonie mobilă și internet care a acaparat piața română la începutul anilor 2000. Orange întrece Vodafone după numărul de abonați începând cu anul 2004.

 Între 1997 și aprilie 2002, compania a fost numită Mobil Rom, și a funcționat sub două mărci Dialog (pentru planurile de abonament lunar, în limba română înseamnă „dialog”) și Alo (pentru servicii prepay). În aprilie 2002, France Telecom câștigă un pachet majoritar de acțiuni din compania Mobil Rom și o redenumește în conformitate cu politica lor mondială de creștere. În decembrie 2012, Orange România înregistrează un număr record de 10.3 milioane de abonați de telefonie mobilă.

 Pe lângă afacerile din România, Orange România mai deține 4% din compania Orange Moldova, operator de rețele de telecomunicații din Republica Moldova.

Vodafone România 

Vodafone România este un alt mare jucător de pe piața de telecomunicații din România. Fiind lansată în anul 1997 ca prima rețea de GSM din România, aceasta era cunoscută sub numele de Connex, înainte ca Vodafone să achizițoneze compania și să îi facă un rebranding în 2006, în cadrul cărui sa renunțat de tot la numele de Connex, acesta fiind înlocuit cu Vodafone. Acum compania este cunoscută sub numele de Vodafone și, pe lângă telefonie mobilă, mai oferă o listă vastă de diferite servicii. 

 Vodafone Group este principalul acționar și manager a companiei Vodafone România. Aceasta a devenit subsidiara companiei Vodafone Groupe și una dintre cele mai mari filiale de Vodafone din lume odată ce pachetul majoritar de acțiuni Mobifon a fost cumpărat de la Telesystems International Wireless. Împreună cu cele 5% de la antreprenorul canadian Elani Grobler, Vodafone Group și-a asigurat dominația pe piața română.

 Vodafone este principalul competitor al Orange pe piața de telefonie mobilă și internet. Cu peste 22.8 milioane utilizatori activi, aceasta ocupă locul doi printre cele mai mari companii de telecomunicații din întreaga Românie. Între anii 2000 și 2004 însă, Vodafone era pe locul întâi cu cele mai multe abonamente active de pe piața românească.

 Motto-ul Vodafone, tradus din versiunea engleză a companiei, este ”Trăiește fiecare clipă”. Acesta a fost principalul lor motto pe parcursul a mai multor ani, fiind înlocuitorul celebrului ”Tu faci viitorul și viitorul sună bine”.

Telekom Romania Communications

Telekon Romania Communications, care mai este cunoscută și sub numele de Romtelecom, este o companie romțnească de telecomunicații. Printre serviciile furnizate de aceasta se numără:

     Internet mobil

     Internet wireless

     Telefonie mobilă

     Telefonie fixă

     Televiziune și date

Aceste servicii sunt disponibile tuturor rezidenților și afacerilor din România. Din 2020, Telekom Romania este al doilea cel mai mare furnizor din România după serviciile de telefonie fixă și televixiune. Aceasta este în totalitate deținută de OTE Group.

 

Odată ce, în 2006, operatorul Telekom Romania a lansat produsul preplătit la un preț extrem de mic, acesta a câștigat milioane de clienți a și a fost la un pas să se urce în top 3 cele mai populare companii de telefonie mobilă și internet cu peste 6.9 milioane de utilizatori.

 

În 2005, Cosmote a făcut o decizie extrem de importantă pentru dezvoltarea sa pe piața internă. Cumpărarea a 70% din acțiunile Cosmorom, o parte a companiei Romtelecom, a dus la o creștere colosală în popularitate și chiar venit. La data de 6 decembrie anul 2005, Cosmote este redenumită Cosmote România.

 

În anul 2009, la data de 30 iunie, Cosmote a achiziționat Zapp Mobile și cei 380 de mii de abonați ai acestuia au devenit abonați Cosmote. În urma aceste achiziții, Cosmote a putut lansa propria rețea de 3G, fiind unul dintre primii opreatori naționali care a putut lansa o astfel de rețea. Anul 2014 a fost încununat de rebrandingul Cosmote, care a devenit oficial Telekom Romania Communications. În anul 2017, luna iunie, Telekom Romania desfășoară prima demonstrație a rețelei de 5G.

 

Telekom România este de asemenea prima companie din România care a făcut o conferință de presă online. La aceasta a participat directorul executiv Miroslav Majoros care a prezentat presei strategia de dezvoltare a companiei în pandemia de coronavirus.