Elevilor nu li se va măsura temperatura la școală. Explicația autorităților

Triajul epidemiologic prin măsurarea temperaturii la școală nu va mai fi inclus în ghidul cu recomandări de la Ministerul Sănătății. Măsura a fost anunțată de Dragoș Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la dezbaterea despre începutul anului școlar organizată de Senat. ”În absența acelor termo-scanere din aeroport care cu siguranță nu vor fi indisponibile în […] Articolul Elevilor nu li se va măsura temperatura la școală. Explicația autorităților apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Elevilor nu li se va măsura temperatura la școală. Explicația autorităților

Triajul epidemiologic prin măsurarea temperaturii la școală nu va mai fi inclus în ghidul cu recomandări de la Ministerul Sănătății.

Măsura a fost anunțată de Dragoș Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la dezbaterea despre începutul anului școlar organizată de Senat.

”În absența acelor termo-scanere din aeroport care cu siguranță nu vor fi indisponibile în cele 17.000 de școli, ar produce colmatarea intrărilor și ceea ce am câștiga prin eventualitatea depistării unor copii febrili, am pierde prin aglomerarea la intrare și imposibilitatea, practic, a unei separări a grupurilor, pe care ne-o dorim” a declarat secretaruld e stat, citat de edupedu.ro.

Acesta a precizat că responsabilitatea stării de sănătate a copiilor aparține părinților, care au obligația de a nu trimite la cursuri elevii bolnavi.

 

Articolul Elevilor nu li se va măsura temperatura la școală. Explicația autorităților apare prima dată în Observatorul Prahovean.