Eforturi zilnice făcute de Polaris și echipele de salubrizare ale Primăriei Constanța pentru un oraș curat

Orașul în care trăim trebuie sa fie curat, verde, civilizat, iar acest lucru se poate obține doar printr-un efort comun, atât din partea echipelor Direcției Generale Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța și ale [...]

Eforturi zilnice făcute de Polaris și echipele de salubrizare ale Primăriei Constanța pentru un oraș curat

Orașul în care trăim trebuie sa fie curat, verde, civilizat, iar acest lucru se poate obține doar printr-un efort comun, atât din partea echipelor Direcției Generale Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța și ale operatorului de salubrizare, Polaris M Holding, cât și al constănțenilor.

Astfel, potrivit Primăriei Constanța, pe de o parte, echipele municipalității trebuie să facă în mod constant curățenie, pe de altă parte, noi, constănțenii, trebuie sa o păstrăm. De multe ori, munca echipelor de curățenie este în zadar. Imediat după ce au igienizat un loc, apar oameni care aruncă gunoiul pe jos și nu în coșurile de gunoi, oameni care murdăresc pereții clădirilor sau care distrug piesele de mobilier.

Cu toate acestea, zilnic, echipele Direcției Generale Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța, ale operatorului de salubrizare, Polaris M Holding, precum și persoanele care beneficiază de venitul minim garantat desfășoară acțiuni de igienizare și salubrizare a străzilor orașului astfel încât să fie menținut un climat de curățenie. Se mătură și se spală străzile, trotuarele, piețele, zonele de promenadă sau locurile de joacă.

De asemenea, conform normelor europene de igienă şi sănătate publică, platformele de gunoi din fiecare cartier sunt spălate, igienizate și deratizate cel puțin o dată pe lună.