După prima zi a etapei a doua, în București nu mai sunt locuri la programare pentru vaccinul anti-COVID. 190.000 de români s-au înscris azi în toată țara

În București au fost epuizate toate locurile puse la dispoziție pentru programarea la vaccinarea anti-COVID pentru următoarele 21 de zile din a doua etapă a campaniei, a declarat, la Digi 24, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare. Afirmația a fost făcută după ce, în timpul emisiunii la care a fost invitat Gheorghiță, prezentatorul a sunat […]

După prima zi a etapei a doua, în București nu mai sunt locuri la programare pentru vaccinul anti-COVID. 190.000 de români s-au înscris azi în toată țara

În București au fost epuizate toate locurile puse la dispoziție pentru programarea la vaccinarea anti-COVID pentru următoarele 21 de zile din a doua etapă a campaniei, a declarat, la Digi 24, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare.


Afirmația a fost făcută după ce, în timpul emisiunii la care a fost invitat Gheorghiță, prezentatorul a sunat la call-center, iar un operator i-a răspuns că nu se mai pot face programări la centrele din Capitală.


Coordonatorul campaniei de vaccinare a confirmat informația, dar a spus că situația va fi revizuită zilele următoare și datele se pot modifica.


Potrivit acestuia, la nivel național, au fost distribuite 600.000 de locuri în program, pentru următoarele 21 de zile. Ceea ce înseamnă, mai exact, locuri pentru 300.000 de oameni, pentru că programarea se face automat pentru două doze, cea inițială și cea de rapel.


Înscrierile în etapa a doua a vaccinării au început azi, la ora 15.00. În primele două ore, platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro nu a funcționat din cauza unor probleme tehnice, însă odată remediate, 190.000 de români s-au programat pentru vaccinare atât pe platformă, cât și prin call center. Numai în prima oră, 50.000 de oameni se înscriseseră.


„Au fost 18.000 de utilizatori pe minut”, a precizat Valeriu Gheorghiță.


Ce se întâmplă dacă nu mai sunt locuri la un centru de vaccinare


Limita de locuri libere pentru vaccinare este de 600.000 la nivel național, pentru următoarele 21 de zile, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare.


Programările se fac în funcție de numărul dozelor disponibile în fiecare centru de vaccinare.


În București, capacitatea maximă a fost deja atinsă vineri seară, în mai puțin de cinci ore de la startul înscrierilor.


O persoană își alege singură centrul în care dorește să se vaccineze. În cazul în care într-un centru nu mai este niciun loc liber - deci nu mai sunt doze de vaccin disponibile - poate alege un alt centru de vaccinare.


„Platforma nu te lasă să te înscrii unde nu sunt doze de vaccin. Dar poți opta pentru un alt centru. Nu ești condiționat de orașul în care locuiești”, au explicat reprezentanți ai STS pentru Libertatea.


De exemplu, dacă o persoană din București nu mai găsește loc liber la niciunul dintre centre, se poate programa la un centru din județul Ilfov.