Dragoș Soare, primar Slobozia: Dacă nu vom scădea sub 6, carantina se va prelungi

Dragoș Soare, primarul municipiului Slobozia, spune că decizia de intrare în carantină a fost una grea și a fost determinată de numărul mic de locuri la Terapie Intensivă în Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Dragoș Soare a anunțat că dacă rata de infectare în municipiul Slobozia nu scade sub valoarea de 6 cazuri la o mie de locuitori în ultimele 14 zile carantina va fi prelungită cu două săptămâni. În acest moment, rata de infectare în Slobozia este 8,51. „În opinia mea, dacă nu vom scădea sub 6 cred că… Articolul Dragoș Soare, primar Slobozia: Dacă nu vom scădea sub 6, carantina se va prelungi apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Dragoș Soare, primar Slobozia: Dacă nu vom scădea sub 6, carantina se va prelungi

Dragoș Soare, primarul municipiului Slobozia, spune că decizia de intrare în carantină a fost una grea și a fost determinată de numărul mic de locuri la Terapie Intensivă în Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Dragoș Soare a anunțat că dacă rata de infectare în municipiul Slobozia nu scade sub valoarea de 6 cazuri la o mie de locuitori în ultimele 14 zile carantina va fi prelungită cu două săptămâni. În acest moment, rata de infectare în Slobozia este 8,51.

În opinia mea, dacă nu vom scădea sub 6 cred că se va prelungi carantina. Când spuneam că trebuie impunem carantina știam de ce trebuie făcut acest lucru, cu cât mai devreme, cu atât mai bine. Capacitățile de tratare din Spitalul Județean de Urgență au ajuns aproape de limită și trebuie să privim cu maxim de seriozitate acest lucru. Dacă noi aveam capacitate mai mare pe Terapie Intensivă, cu siguranță nu se carantina Slobozia la 6 ci mult mai sus pentru că puteam să ducem bolnavii pe paturi complet utilate.”, explică Dragoș Soare.

Primarul municipiului Slobozia spune că măsura de închidere a locurilor de joacă pentru copii și, mai ales, a locurilor unde se întâlnesc în mod tradițional pensionarii să „încingă” o tablă sau să joace șah trebuia luată mai ales că unii dintre cei care le frecventau s-au infectat și, ulterior, și-au pierdut viața.

Vă pot spune că s-a limitat în anumite locuri, s-au închis parcurile și locurile de joacă pentru copii. Erau acele locuri cu băncuțe acoperite unde mai ales persoanele în vârstă se întâlneau să joace table sau șah și să socializeze, locuri pe care le-am închis cu bandă. Cunosc multe dintre aceste persoane care s-au infectat cu Covid-19, oameni trecuți de vârsta pensionării, unii foarte agresivi împotriva măsurilor de distanțare. Noi le vrem doar binele! Din nefericire unii dintre ei s-au îmbolnăvit și-au pierdut viața. Știu, este un mesaj dur dar uneori trebuie spus lucrurilor pe nume.”, adaugă Dragoș Soare.

Sperăm că facem Sărbătorile de Iarnă în afara carantinei. Vom limita și în perioada Sărbătorilor accesul în zone aglomerate, nu vom putea organiza un Târg de Crăciun așa cum ne dorim. Să nu credeți că eu nu sunt om și nu mi-ar plăcea să am în centru un târg, dar trebuie să ieșim din aceste Sărbători mai sănătoși, nu mai bolnavi.” (DRAGOȘ SOARE, primar Slobozia)

Primarul municipiului Slobozia a anunțat că va avea discuții cu reprezentanții marilor magazine alimentare și le va atrage atenția că vor fi amendați dacă nu asigură în interior accesul persoanelor cu respectarea condițiilor de distanțare.

Voi avea o discuție cu reprezentanții super-market-urilor din oraș. Dacă se constată că nu se respectă limitarea accesului în magazine pentru a fi păstrată distanțarea, vom veni cu amenzi față de administratorii acestor magazine. Este obligația companiei să respecte regulile. Dacă Kaufland devine focar de infecție, se închide!”, a promis Dragoș Soare.

Articolul Dragoș Soare, primar Slobozia: Dacă nu vom scădea sub 6, carantina se va prelungi apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.