Dragoș Soare blochează lucrările pe B-dul Matei Basarab. Slobozia riscă să piardă toate fondurile europene primite!

Dragoș Soare face orice să amâne eliminarea mașinilor parcate pe Matei Basarab și Chimiei până după trecerea alegerilor locale. Primarul Dragoș Soare a ordonat sistarea lucrărilor pe B-dul Matei Basarab, intrate în linie dreaptă. Formal, ordinul scris de oprire a lucrărilor este semnat de dirigintele de șantier. Cum plata acestuia stă în pixul celui care conduce Primăria Slobozia, este evident cine a luat decizia deosebit de gravă. Practic, documentul de sistare va întârzia cu încă două luni lucrările deja întârziate și penalizate. 84 miliarde lei vechi, pierderi la proiectul de… Articolul Dragoș Soare blochează lucrările pe B-dul Matei Basarab. Slobozia riscă să piardă toate fondurile europene primite! apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.

Dragoș Soare blochează lucrările pe B-dul Matei Basarab. Slobozia riscă să piardă toate fondurile europene primite!

Dragoș Soare face orice să amâne eliminarea mașinilor parcate pe Matei Basarab și Chimiei până după trecerea alegerilor locale.

Primarul Dragoș Soare a ordonat sistarea lucrărilor pe B-dul Matei Basarab, intrate în linie dreaptă. Formal, ordinul scris de oprire a lucrărilor este semnat de dirigintele de șantier. Cum plata acestuia stă în pixul celui care conduce Primăria Slobozia, este evident cine a luat decizia deosebit de gravă.

Practic, documentul de sistare va întârzia cu încă două luni lucrările deja întârziate și penalizate.

84 miliarde lei vechi, pierderi la proiectul de reabilitare a căilor de rulare

Cum termenul contractual a fost 31 decembrie 2023, tot ce s-a lucrat de la începutul anului și până acum nu va mai fi plătit din fonduri europene ci din taxele și impozitele contribuabililor din Slobozia. Dări proaspăt mărite în acest an și care vor mai crește cu încă 10% din 2025.

Bomboana pe colivă poate fi pusă însă în cazul în care investiția nu va fi predată până la data de 31 decembrie 2024, caz în care, atenție, tot ce a intrat în visteria locală ca finanțare nerambursabilă până la finalul anului 2023 trebuie restituit până la ultimul leu.

SITUAȚIE EXECUȚIE PROIECT REABILITARE CĂI DE RULARE ALE TRANSPORTULUI PUBLIC ÎN MUNICIPIUL SLOBOZIA

Valoare totală contract: 33.017.689,50 lei

Plăți totale efectuate până la data de 31.12.2023: 24.615.979,09 lei

Valoare pierdută de Municipiul Slobozia: 8.401.710,39 lei

Tocmai de aceea primarul Dragoș Soare joacă acum ruleta rusească, riscând falimentarea administrației locale doar de dragul de a amâna nejustificat scoaterea autoturismelor parcate la bordură pe străzile modernizate cu banii europeni.

Lucru care se va întâmpla mai devreme sau mai târziu, cu Dragoș Soare primar al Municipiului Slobozia sau, cel mai probabil, cu el trimis în civilie.

Parcările făcute peste locurile de joacă pentru copii au locuri goale în timp ce mașinile ocupă banda specială destinată autobuzelor.

Parcările făcute peste locurile de joacă pentru copii sunt goale, străzile sunt pline

Primăria a dat drumul la traseele de autobuze dar nu a scos din carosabil autoturismele parcate pe banda special destinată autobuzelor electrice.

Autobuzele electrice trimise pe noile trasee de pe B-dul Matei Basarab din Slobozia fac acum slalom printre autoturismele parcate la bordură.

Autobuz electric, obligat să ruleze pe banda pentru autoturisme în timp ce banda specială pentru transportul comun este blocată de mașinile parcate la bordură.

Șoferii se plâng că mașinile parcate pe banda dedicată în exclusivitate transportului în comun nu au loc să oprească în stații și, de cele mai multe ori, blochează în staționare și cealaltă bandă, spre nemulțumirea justificată a celorlalţi participanți la trafic.

Primăria Slobozia, la propunerea lui Soare, a distrus mai multe locuri de joacă, unul dintre ele situat chiar lângă Piața Revoluției și un altul din zona Cosminului (foto), pentru ca autoturismele de pe B-dul Matei Basarab să fie relocate în aceste două noi parcări.

Într-o evocare eminamente pozitivă, administrația locală a transmis public la finalul lunii trecute că din momentul în care a aterizat în fruntea instituției, Dragoș Soare a edificat circa 1.300 noi locuri de parcare.

Capacitate de aproape două ori mai mare față de nevoia de a prelua cele aproximativ 700 autoturisme parcate la bordură (cifrele oficiale ale Poliției Rutiere) pe străzile reabilitate cu fonduri europene.

Autobuz oprit în stație în zona MB-uri, blocând unicul sens destinat celorlalți participanți la trafic.

În ciuda acestor noi locuri de parcare și a faptului că ele sunt aproape goale, mașinile rămân încremenite pe benzile de rulare ale autobuzelor pentru simplul motiv că primarul Municipiului Slobozia speră că astfel îi păcălește pe slobozeni că mașinile nu vor fi scoase de pe arterele centrale.

Vital, având în vedere că vin alegerile locale peste el la începutul lunii iunie iar astrele aliniate în 2020 par a fi mai răsfirate ca niciodată în ceea ce-l privește.

Articolul Dragoș Soare blochează lucrările pe B-dul Matei Basarab. Slobozia riscă să piardă toate fondurile europene primite! apare prima dată în InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița.