Două operațiuni de salvare în Munții Bucegi. La acțiune participă 10 salvamontiști

Două operațiuni de salvare au loc, sâmbătă seară, în Munții Bucegi, după ce doi turiști, care se află pe trasee diferite, au cerut ajutorul. La cele două intervenții participă 10 salvamontiști. La munte este în vigoare o atenționare de risc moderat de avalanșe. Potrivit primelor date, unul dintre turiști s-ar afla în partea superioară a […] Articolul Două operațiuni de salvare în Munții Bucegi. La acțiune participă 10 salvamontiști apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Două operațiuni de salvare în Munții Bucegi. La acțiune participă 10 salvamontiști

Două operațiuni de salvare au loc, sâmbătă seară, în Munții Bucegi, după ce doi turiști, care se află pe trasee diferite, au cerut ajutorul. La cele două intervenții participă 10 salvamontiști. La munte este în vigoare o atenționare de risc moderat de avalanșe.

Potrivit primelor date, unul dintre turiști s-ar afla în partea superioară a Văii Țapului. Acesta a solicitat ajutorul pentru că este epuizat fizic și nu mai poate înainta.

Cea de a doua operațiune de salvare este pe Valea Cerbului, tot în partea superioară, după ce un turist a părăsit traseul.

La acțiune participă 10 salvatori montani, de la Salvamont Bușteni, Salvamont Prahova – Bușteni și Azuga, dar și de la Salvamont Sinaia.

Operațiunea are grad de dificultate având în vedere că s-a lăsat întunericul, iar la munte este în vigoare o atenționare de risc moderat de avalanșe.

Potrivit ANM, pe anumite anumite văi, unde mai sunt depozite consistente de zăpadă, se mai pot declanșa avalanșe de dimensiuni mici și izolat medii, riscul fiind crescut la supraîncărcări.

„În cazuri extrem de izolate, sub acțiunea unor supraîncărcări mari, se pot angrena și straturi din profunzime, iar avalanșe pornite la peste 1800 m pot coborî și la altitudini mai joase, pe anumite văi”, potrivit atenționării ANM.

Citește și: Vânt puternic la munte în Prahova. Instalațiile de transport pe cablu din Sinaia au fost oprite

Foto cu caracter ilustrativ

Articolul Două operațiuni de salvare în Munții Bucegi. La acțiune participă 10 salvamontiști apare prima dată în Observatorul Prahovean.