Donald Trump rămâne suspendat pe Facebook încă șase luni. Reacția fostului președinte american

Consiliul de supraveghere al Facebook a decis miercuri să-i interzică în continuare fostului președinte american Donald Trump să posteze mesaje pe Facebook și Instagram, relatează AFP, citată de Agerpres. Hotărârea nu este permanentă, ea urmând să fie reanalizată peste șase luni. La scurt timp după anunț, fostul lider al SUA a numit decizia drept „o […]

Donald Trump rămâne suspendat pe Facebook încă șase luni. Reacția fostului președinte american

Consiliul de supraveghere al Facebook a decis miercuri să-i interzică în continuare fostului președinte american Donald Trump să posteze mesaje pe Facebook și Instagram, relatează AFP, citată de Agerpres. Hotărârea nu este permanentă, ea urmând să fie reanalizată peste șase luni. La scurt timp după anunț, fostul lider al SUA a numit decizia drept „o ruşine absolută”.


Potrivit deciziei luate astăzi de consiliu, fostul lider de la Casa Albă „a creat un mediu în care un risc serios de violenţe era posibil” în urma comentariilor sale din 6 ianuarie, când simpatizanţi de-ai săi au luat cu asalt Capitoliul.


Cu toate acestea, consiliu consideră că nu este adecvată o asemenea sancțiune pe durată nedeterminată şi solicită „reexaminarea deciziei arbitrare impuse pe 7 ianuarie” în următoarele şase luni.


Consiliul de supraveghere al Facebook a formulat şi recomandări politice care să fie aplicate de reţeaua de socializare „pentru elaborarea de politici clare, necesare şi proporţionate care să favorizeze securitatea publică şi respectă libertatea de exprimare”.


De cealaltă parte, fostul şef de cabinet al lui Trump, Mark Meadows, a condamnat menţinerea suspendării conturilor acestuia pe Facebook şi Instagram, considerând că nu se respectă libertatea de exprimare.


Meadows a cerut astfel o reglementare mai strictă sau desfiinţarea grupului care deţine aceste reţele sociale.


„Este o zi tristă pentru America, o zi tristă pentru Facebook”, a declarat el pentru postul Fox News.


Și fostul preşedinte american Donald Trump a reacționat, numind o „ruşine absolută” deciziile reţelelor de socializare de a-i suspenda conturile, transmite AFP, citată de Agerpres.


Ceea ce au făcut Facebook, Twitter şi Google reprezintă o ruşine absolută. I s-a retras libertatea de exprimare preşedintelui Statelor Unite pentru că nebunii stângii radicale se tem de adevăr, dar adevărul va ieşi oricum la suprafaţă, mai puternic şi mai mare decât oricând.

Donald Trump, într-un comunicat:

La începutul anului, Donald Trump a fost interzis de Facebook, Twitter și alte platforme de social media, după asediul Capitoliului din 6 ianuarie 2021, incident soldat cu 4 morți. Donald Trump le-a cerut suporterilor să meargă spre Capitoliu cu doar două ore înainte ca aceștia să pătrundă în clădirea unde parlamentarii ratificau rezultatul alegerilor prezidențiale.


La acel moment, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a susținut că Trump a folosit platformele de socializare pentru a provoca „violențe suplimentare”.