Doi pasageri clandestini, cetățeni din Guineea, aflați la bordul unei nave în Portul Constanța

Polițiștii de frontieră constănțeni au constatat, la controlul de frontieră al unei nave în Portul Constanța, existența a doi cetățeni din Guineea, pasageri clandestini, declarați anterior sosirii vasului de către comandantul acestuia. Firma de transport [...] The post Doi pasageri clandestini, cetățeni din Guineea, aflați la bordul unei nave în Portul Constanța first appeared on Constanța NEWS.

Doi pasageri clandestini, cetățeni din Guineea, aflați la bordul unei nave în Portul Constanța

Polițiștii de frontieră constănțeni au constatat, la controlul de frontieră al unei nave în Portul Constanța, existența a doi cetățeni din Guineea, pasageri clandestini, declarați anterior sosirii vasului de către comandantul acestuia. Firma de transport a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 16.000 de lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au efectuat, marți, controlul de frontieră la intrarea în țară asupra unei nave sub pavilion Insulele Cayman, sosită în Portul Constanța din direcția Turcia, având un echipaj format din 18 marinari, cetățeni ucraineni și ruși.

„Anterior sosirii navei în port, colegii noștri au fost informați că la bordul navei, se află doi pasageri clandestini, fără documente de călătorie. Conform declarațiilor comandantului navei, cei doi cetățeni au fost descoperiți ascunși după ce nava a părăsit portul din Turcia”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Din cercetările efectuate la bordul navei, a reieșit că cei doi pasageri clandestini sunt cetățeni din Guineea.

Firma de transport, prin reprezentantul legal al acesteia, comandantul navei, a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor art. 7, alin. 1 din OUG 194 /2002, cu amendă în valoare de 16.000 de lei. De asemenea, polițiștii de frontieră au luat măsura supravegherii navei, până la plecarea acesteia din Portul Constanța.

The post Doi pasageri clandestini, cetățeni din Guineea, aflați la bordul unei nave în Portul Constanța first appeared on Constanța NEWS.