Doi elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești, performanță de excepție la olimpiadele internaționale de informatică

Doi elevi din Ploiești au realizat o performanță extraordinară cu loturile reprezentative ale României la competițiile internaționale de informatică în 2020. Astfel, la Olimpiada Internaționala de Informatică (IOI) desfășurată la Singapore în perioada 13- 23 septembrie, ediție online, Maria-Alexa Tudose, de la Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” din Ploiești a câștigat o medalie de argint. […] Articolul Doi elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești, performanță de excepție la olimpiadele internaționale de informatică apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Doi elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești, performanță de excepție la olimpiadele internaționale de informatică

Doi elevi din Ploiești au realizat o performanță extraordinară cu loturile reprezentative ale României la competițiile internaționale de informatică în 2020.

Astfel, la Olimpiada Internaționala de Informatică (IOI) desfășurată la Singapore în perioada 13- 23 septembrie, ediție online, Maria-Alexa Tudose, de la Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” din Ploiești a câștigat o medalie de argint.

Un alt elev de la Colegiul I.L. Caragiale a participat la Olimpiada Europeana de Informatică – Juniori (EJOI), din Georgia, î  perioada 2-6 septembrie, ediție online.

Este vorba de Alexandru Dobleagă, care a câștigat tot o medalie de argint.

”Este rezultatul unei întregi comunități formate din elevi, profesori și studenți – foști olimpici. Este rezultatul unei selecții desfășurate în condiții speciale, dificile dar care a dovedit că această comunitate este formată din oameni curajoși și înțelepți gata să își pună la dispoziție timpul liber și resursele intelectuale pentru a menține vie tradiția învățământului românesc de performanță în momente în care mulți nu mai sperau că așa ceva este posibil. România reușește să își apere palmaresul obținut de generațiile anterioare și poziția în elita mondială a Informaticii de performanță” este  mesajul postat pe Facebook de Adrian Panaete, considerat antrenorul geniilor de la olimpiadele de informatică.

 

Articolul Doi elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești, performanță de excepție la olimpiadele internaționale de informatică apare prima dată în Observatorul Prahovean.