Doi antivacciniști, arestați în Italia, după ce au atacat cu bombe incendiare un centru de vaccinare

Poliția din Italia a arestat două persoane suspectate că au aruncat pe 3 aprilie cu cocktailuri Molotov într-un centru de vaccinare din orașul Brescia, provocând incendierea unei laturi a două dintre pavilioane, informează Euronews. Suspecții, în vârstă de 51, respectiv 52 de ani, au fost arestați și puși sub acuzare pentru infracțiuni legate de terorism, […]

Doi antivacciniști, arestați în Italia, după ce au atacat cu bombe incendiare un centru de vaccinare

Poliția din Italia a arestat două persoane suspectate că au aruncat pe 3 aprilie cu cocktailuri Molotov într-un centru de vaccinare din orașul Brescia, provocând incendierea unei laturi a două dintre pavilioane, informează Euronews.


Suspecții, în vârstă de 51, respectiv 52 de ani, au fost arestați și puși sub acuzare pentru infracțiuni legate de terorism, potrivit poliției militare italiene. În plus, ei sunt suspectați de posesie și folosirea unor dispozitive explozive și a unor „arme de război”.


În imaginile publicate de autoritățile din Brescia, se observă daunele rezultate în urma incendierii pe o parte a pavilionului unde erau depozitate vaccinuri anti-COVID.


În urma incidentului, nicio persoană nu a fost rănită, iar focul nu s-a răspândit până la instalația electrică a unității.


Cei doi suspecți s-au identificat ca fiind membri ai mișcării antivacciniste „No Vax” și au încercat să saboteze eforturile de vaccinare cu scopul de a „alimenta climatul de nesiguranță”.


Cu puțin timp înainte de atac, unul dintre ei a postat pe Facebook un mesaj în care a scris că „nu există altă soluție”.


„Dacă vrem să distrugem inamicul, trebuie să folosim aceeași armă: frica, iar teama lor ne va uni”, a scris unul dintre antivacciniști.


Antivacciniștii, din orașul Brescia din Lombardia, cea mai grav afectată zonă de la izbucnirea pandemiei din Italia, au fost arestați după o amplă investigație care a folosit imagini surprinse de camere de luat vederi și interceptări telefonice.


Con due molotov avevano danneggiato un padiglione del centro vaccinale anti Covid di Brescia.Con l’accusa di atto di terrorismo con ordigni esplosivi e porto e detenzione di armi da guerra, i #Carabinieri del #ROS e del Comando Provinciale, hanno arrestato i due responsabili. pic.twitter.com/LL3en9TLnB

— Arma dei Carabinieri (@_Carabinieri_) May 1, 2021

Foto: Captură Video