Director de spital, după discursul anti-mască al regizorului Cristi Puiu: ”Este trist să aud aşa ceva şi poate sunt şi mai dureroase aplauzele auzite”

Andreea Moldovan, director medical la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, a declarat că este tristă şi dureroasă atitudinea regizorului Cristi Puiu, care a susţinut un discurs anti-mască înaintea de poiecţia filmului său la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). ”Este trist, pentru că Cristi Puiu este un lider de opinie, iar festivalul clar are un […]

Director de spital, după discursul anti-mască al regizorului Cristi Puiu: ”Este trist să aud aşa ceva şi poate sunt şi mai dureroase aplauzele auzite”

Andreea Moldovan, director medical la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, a declarat că este tristă şi dureroasă atitudinea regizorului Cristi Puiu, care a susţinut un discurs anti-mască înaintea de poiecţia filmului său la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).


”Este trist, pentru că Cristi Puiu este un lider de opinie, iar festivalul clar are un nivel înalt de calitate. Este trist să aud așa ceva și poate sunt și mai dureroase aplauzele auzite”, a declarat Andreea Moldovan la Digi24.


Medicul a precizat că de la intrarea în tură, este îmbrăcată în combinezon şi a văzut 55-60 de pacienţi. ”Curge apa pe noi, stăm cu mască, ochelari și vizieră de atunci, cu un halat impermeabil și totuși nu ne plângem. Pur și simplu ne facem datoria și considerăm că aceasta este o măsură de a ne proteja pe noi și pe cei din jurul nostru, inclusiv pe pacienți”, a spus Andreea Moldovan.


Pentru noi este datorie, pentru alții e dureros că gândesc așa și transmit astfel de mesaje. Doare tare de tot. Din respect pentru cei bolnavi, din respect pentru cei care au murit, cred că ar trebui să încercăm să limităm răspândirea acestui virus, pentru că depinde doar de noi. Alte mijloace, momentan, cu siguranță nu avem la îndemână. Mă doare foarte mult și ne doare mult ca personal medical o astfel de atitudine.

Andreea Moldovan:

Regizorul Cristi Puiu a atras atenţia la proiecţia în avanpremieră naţională a celui mai nou film al său, ”Malmkrog”, că este ”inuman” să te uiţi la un film de 200 de minute purtând masca de protecţie pe faţă.