Dezbatere publică online pe tema bugetului local din 2021, la Ploiești

Dezbaterea pe tema viitorului buget local din 2021 a durat, joi, mai bine de o oră, timp în care au existat mai multe propuneri din partea ploieștenilor, care au cerut inclusiv montarea de camere video astfel încât gunoaiele să nu mai fie aruncate pe stradă. Locuitorii din Mitică Apostol își doresc realizarea unei treceri de […] Articolul Dezbatere publică online pe tema bugetului local din 2021, la Ploiești apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Dezbatere publică online pe tema bugetului local din 2021, la Ploiești

Dezbaterea pe tema viitorului buget local din 2021 a durat, joi, mai bine de o oră, timp în care au existat mai multe propuneri din partea ploieștenilor, care au cerut inclusiv montarea de camere video astfel încât gunoaiele să nu mai fie aruncate pe stradă. Locuitorii din Mitică Apostol își doresc realizarea unei treceri de pietoni pe DN1, astfel încât să ajungă măcar pe jos în Parcul Municipal Vest.

Ca măsură de prevenire a răspândirii Covid-19, dezbaterea pe tema propunerii bugetului local pentru 2021 de la Ploiești a avut loc, joi, începând cu ora 17.00, în sistem online.

Din start, municipalitatea ploieșteană a anunțat că înscrierile la cuvânt se vor realiza prin intermediul platformei on-line, dezbaterea fiind transmisă live pe site-ul municipalității. În cadrul dezbaterii au fost prezentate sumele propuse a fi alocate în 2021, dar și viitoarele investiții care se doresc a fi realizate.

Citește și: Lista de investiții a Primăriei Ploiești în 2021: modernizare școli, parcări noi și extinderea rețelei de canalizare – Documente

Un alt subiect l-a reprezentat, însă, găsirea unei soluții ca unii cetățeni să nu mai arunce gunoaiele pe stradă. Ploieștenii au propus diverse soluții pentru ca în anumite zone să nu se mai strângă gunoaie. Unii dintre ei au propus chiar montarea de camere video, pentru sancționarea celor care nu păstrează curățenia.

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a insistat pe faptul că este important „să încercăm să dezvoltăm spiritul civic”.

O altă propunere a vizat accesul din Mitică Apostol cu orașul, existând chiar o sugestie de realizare a unei treceri de pietoni peste DN1, astfel încât locuitorii din această zonă să aibă posibilitatea de a ajunge la Parcul Municipal Vest.

După mai bine de o oră de discuții, primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a anunțat că propunerea de buget va fi prezentată săptămâna viitoare în Consiliul Local, cu mențiunea că pot exista amendamente cu privire la anumite sume prevăzute inițial în acest proiect.

Citește și: Buget local 2021. Lista lucrărilor noi care vor fi derulate în școlile din Ploiești – proiect

Articolul Dezbatere publică online pe tema bugetului local din 2021, la Ploiești apare prima dată în Observatorul Prahovean.