Decizie radicală a președintelui CJ Prahova pentru rezilierea contractelor cu Rosal. Ce le-a transmis Iulian Dumitrescu primarilor și ce a stat în spatele deciziei – surse

Primarii din sectoarele 2 – 6 ale ADI Deșeuri Prahova, inclusiv cel al Ploieștiului, au fost convocați astăzi într-o ședință de către Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova (CJPh), pe tema crizei gunoiului. Potrivit surselor noastre, Dumitrescu a luat această decizie după ce a identificat cadrul legal pentru a evita plata de către primării a […] Articolul Decizie radicală a președintelui CJ Prahova pentru rezilierea contractelor cu Rosal. Ce le-a transmis Iulian Dumitrescu primarilor și ce a stat în spatele deciziei – surse apare prima dată în Observatorul Prahovean.

Decizie radicală a președintelui CJ Prahova pentru rezilierea contractelor cu Rosal. Ce le-a transmis Iulian Dumitrescu primarilor și ce a stat în spatele deciziei – surse

Primarii din sectoarele 2 – 6 ale ADI Deșeuri Prahova, inclusiv cel al Ploieștiului, au fost convocați astăzi într-o ședință de către Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova (CJPh), pe tema crizei gunoiului.

Potrivit surselor noastre, Dumitrescu a luat această decizie după ce a identificat cadrul legal pentru a evita plata de către primării a unor despăgubiri uriașe în cazul rezilierii contractului. Acesta ar fi și motivul pentru care președintele CJPh a fost foarte reținut în abordarea publică a subiectului.

Demersul președintelui CJ Prahova vine după o serie de negocieri dure pe care acesta le-a avut cu conducerea Rosal, Dumitrescu fiind nemulțumit de prestația operatorului de salubritate în Ploiești și majoritatea comunelor unde acesta prestează serviciul, încă de la începutul mandatului.

”Evitarea picării în capcana plății despăgubirilor care, în unele cazuri, ar fi putut duce la falimentarea unor primării a fost esențială pentru noi. Iulian a fost foarte ferm în acest sens, chiar dacă era profund nemulțumit de felul în care Rosal presta serviciul”, ne-a declarat unul dintre funcționarii implicați în discuții.

În timpul discuțiilor de astăzi, Dumitrescu le-a solicitat în mod imperativ primarilor ca în termen de două săptămâni să obțină din partea consiliilor locale mandate de reziliere a contractelor încheiate cu Rosal SA, prin intermediul ADI Deșeuri.

Conform acelorași surse, urmează ca Iulian Dumitrescu să solicite același lucru și primarilor localităților de pe celelalte sectoare ale ADI Deșeuri pe care Rosal a funcționat sau funcționează deficitar. Vom reveni cu detalii.

Articolul Decizie radicală a președintelui CJ Prahova pentru rezilierea contractelor cu Rosal. Ce le-a transmis Iulian Dumitrescu primarilor și ce a stat în spatele deciziei – surse apare prima dată în Observatorul Prahovean.