Decizia pe care un spital din Texas e nevoit să o ia din cauza supraaglomerării: pacienții cu COVID cu șanse mici de supraviețuire sunt trimiși să moară acasă

Starr County Memorial Hospital din Starr County, un district din Texas, nu mai face față cazurilor de COVID-19 și nici nu le poate redirecționa către spitale din statele vecine, care se confruntă, la rândul lor, cu un val de pacienți. În această situație, conducerea a fost forțată să ia o decizie teribilă, scrie Business Insider. […]

Decizia pe care un spital din Texas e nevoit să o ia din cauza supraaglomerării: pacienții cu COVID cu șanse mici de supraviețuire sunt trimiși să moară acasă

Starr County Memorial Hospital din Starr County, un district din Texas, nu mai face față cazurilor de COVID-19 și nici nu le poate redirecționa către spitale din statele vecine, care se confruntă, la rândul lor, cu un val de pacienți. În această situație, conducerea a fost forțată să ia o decizie teribilă, scrie Business Insider.


Conducerea spitalului a înființat o comisie care evaluează zilnic pacienții cu COVID-19. Scopul: eliberarea de paturi prin externarea celor care au cele mai mici șanse de supraviețuire.


Practic,
medicii îi trimit să moară acasă pe cei aflați în cea mai gravă
stare, ca să le facă loc pacienților cu șanse mai mari de
supraviețuire.


Situația e disperată. Nu putem continua să funcționăm, dacă nu facem asta. Numărul bolnavilor e amețitor, nu facem față.

Dr. Jose Vasquez, oficial din Sănătate, Starr County:

”Nu avem unde să trimitem din pacienți, toate spitalele din zonă sunt supraaglomerate”, și-a motivat Vasquez decizia, adăugând: ”Pacienții care nu prea mai au șanse vor fi mai bine îngrijiți acasă, de familie, mai bine își trăiesc ultimele clipe lângă cei dragi decât să moară la mii de mile depărtare de ei”.


Starr County a raportat până acum 1.611 de infectări cu COVID-19, în vreme ce întregul stat Texas are 377.396 de cazuri. La nivelul întregii țări sunt 4.193.667 de cazuri, America fiind cel mai afectat stat din lume de pandemia de coronavirus.